Prudko ovocný koláčik z mrazeného ovocia so smotanovým krémom.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
Piškóta: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | hladká múka |
5 | polievkové lyžice | práškový cukor |
1⁄2 | deciliter | olej |
1⁄2 | deciliter | horúca voda |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Ovocná zmes | ||
700 | gramov | mrazené ovocie |
2 | decilitre | voda |
2 | balíky | želatína jemne mletá na stuhnutie krémov (ak ste zvyknutí na plátkovú želatínu, smele použite tú) |
cukor a citronová šťava podľa chuti | ||
smotanový krém | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
750 | gramov | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | balík | stužovač za studena |
Želatína na vrch | ||
1 | liter | voda |
2 | balíky | cukrárenské želé extra silné |
džem | ||
čučoriedky na vrch na posypanie |
Inštrukcie
Robila som na veľkom plechu lebo tento koláčik má každý rád a rýchlo ho spráskamePlech má 45x35.Keď robíte na menšom plechu, spravte piškótu len zo štyroch vajec, tak isto dajte menej aj smotany do náplne, kľudne aj menej ovocia.Ak dáte ovocia ako je v recepte, budete mať vyššiu ovocnú časť, nič sa tým nepokazí lebo je to ozaj dobrota
Piškóta:
Kľudne si urobte piškótu na akú ste zvyknutí, ja robím túto:
Vajcia vyšľahám s cukrom do bledej peny, zašľahám horúcu vodu a olej, ak dávate prášok dopečiva, najprvho rozmiešame v múke a primiešame do vaječnej zmesy - už nešľaháme lebo nám pena/vaječná zmes, padne.
Plech vytriem olejom a vysypem polohrubou múkou, dám piecť na 200 stupňov asi na 15-20 minút.Nechám vychladnúť.Potriem džemom.
Ovocná zmes:
Ovocie zalejem vodou a nechám rozvariť, ja som mala jahody a ríbezle.Ak nechcete kúsky ovocia, zmes rozmixujte, ak nechcete žiadne zrniečka, zmes precedte cez huste sito.Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.Želatínu pripravíme dľa návodu (nechať napučať vo vode, zahriať), potom do hotovej želatíny dáme žufanu (naberačku) už rozvareného ovocia, zamiešame a prilejeme k zvyšku ovocia.Necháme v hrnci tuhnúť, trvá to aj zo dve hodiny.Keď vidiíme že začína tuhnúť, vylejeme na piškótu potretú džemom a necháme stuhnúť úplne.
Smotanový krém:
Šľahačku vyšľaháme do tuha, želatínový stužovač pripravíme dľa návodu a všetko spolu aj so smotanou zamiešame.Vylejeme na ovocnú zmes a necháme zatuhnúť/zavädnúť.
Želatína vrch:
Používam cukrárenské želé extra silné lebo to nikdy nesklamalo.Pripravím dľa návodu, odstavím a strážim si bod tuhnutia.Keď už sa nalepuje na steny hrnca, e čas ju jemne liať na smotanový krém.Pred tým ale pridáme ovocie na ozdobenie, a som mala čučoriedky mrazené.Nerozmrazujeme, dáme ich mrazené.Treba liať naozaj jemne a pomaly aby sa nám smotanový krém neroztopil.
Necháme zatuhnúť.
Je úplne jedno koľko použiete ovocnej zmesy, koľko smtany, koľko šľahačky, dôležité je vždy všetko ochutnať a dochutiť podľa seba.
Dobrú chuť!
Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 10555x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (5)