Ovocná kocka

Popis

Prudko ovocný koláčik z mrazeného ovocia so smotanovým krémom.

Ovocná kocka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Piškóta
5kusyvajcia
5polievkové lyžicehladka muka
5polievkové lyžicepraskový cukor
1⁄2deciliterolej
1⁄2deciliterhorúca voda
1⁄2balíkprášok do pečiva
Ovocná zmes
700gramovmrazené ovocie
2decilitrevody
2balíkyželatína jemne mletá na stuhnutie krémov (ak ste zvyknutí na plátkovú želatínu, smele použite tú)
  cukor a citronová šťava podľa chuti
smotanový krém
250millilitrovsmotana na šľahanie
750gramovpochúťková smotana kyslá
1polievková lyžicapraskový cukor
1balíkstužovač za studena
Želatína na vrch
1litervoda
2balíkycukrárenské želé extra silné
  kyslý džem na potreit
  čučoriedky na vrch na posypanie

Inštrukcie

Robila som na veľkom plechu lebo tento koláčik má každý rád a rýchlo ho spráskameChichocem saPlech má 45x35.Keď robíte na menšom plechu, spravte piškótu len zo štyroch vajec, tak isto dajte menej aj smotany do náplne, kľudne aj menej ovocia.Ak dáte ovocia ako je v recepte, budete mať vyššiu ovocnú časť, nič sa tým nepokazí lebo je to ozaj dobrotaVyplazený jazyk

Piškóta:

Kľudne si urobte piškótu na akú ste zvyknutí, ja robím túto:

Vajcia vyšľahám s cukrom do bledej peny, zašľahám horúcu vodu a olej, ak dávate prášok dopečiva, najprvho rozmiešame v múke a primiešame do vaječnej zmesy - už nešľaháme lebo nám pena/vaječná zmes, padne.

Plech vytriem olejom a vysypem polohrubou múkou, dám piecť na 200 stupňov asi na 15-20 minút.Nechám vychladnúť.Potriem džemom.

Ovocná zmes:

Ovocie zalejem vodou a nechám rozvariť, ja som mala jahody a ríbezle.Ak nechcete kúsky ovocia, zmes rozmixujte, ak nechcete žiadne zrniečka, zmes precedte cez huste sito.Dochutíme cukrom a citrónovou šťavou.Želatínu pripravíme dľa návodu (nechať napučať vo vode, zahriať), potom do hotovej želatíny dáme žufanu (naberačku) už rozvareného ovocia, zamiešame a prilejeme k zvyšku ovocia.Necháme v hrnci tuhnúť, trvá to aj zo dve hodiny.Keď vidiíme že začína tuhnúť, vylejeme na piškótu potretú džemom a necháme stuhnúť úplne.

Smotanový krém:

Šľahačku vyšľaháme do tuha, želatínový stužovač pripravíme dľa návodu a všetko spolu aj so smotanou zamiešame.Vylejeme na ovocnú zmes a necháme zatuhnúť/zavädnúť.

Želatína vrch:

Používam cukrárenské želé extra silné lebo to nikdy nesklamalo.Pripravím dľa návodu, odstavím  a strážim si bod tuhnutia.Keď už sa nalepuje na steny hrnca, e čas ju jemne liať na smotanový krém.Pred tým ale pridáme ovocie na ozdobenie, a som mala čučoriedky mrazené.Nerozmrazujeme, dáme ich mrazené.Treba liať naozaj jemne a pomaly aby sa nám smotanový krém neroztopil.

Necháme zatuhnúť.

Je úplne jedno koľko použiete ovocnej zmesy, koľko smtany, koľko šľahačky, dôležité je vždy všetko ochutnať a dochutiť podľa seba.Úsmev

Dobrú chuť!

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

super..upeciem..a jahody ste vy rozmixovala..lebo aj ja mam jahody..tu zelatinu na jemne mleta je dostat normalne kupit?a cukrarenske zele ste davala cervene..dakujem za odpoved..a prosim ta ovocna zmes musi byt vychladena ked sa dava zelatina..

 

Jahody s ríbezľami som dala variť bo máme radi kysléChichocem saak dáte len jahody, bude to sladučké, ak chcete kyslejšie, dajte citronovú šťavu, extrakt, čokoľvek kyslé z citrona.Až potom, keď sa to trošku rozvarí, rozmixujem to.Ak chcete kúsky ovocia, nemixujte.

Jasné, želatínu práškovú kúpite ale ak máte skúsenosti s plátkovou, kľudne použite aj tú podľa návodu.Idem to dopísať do receptu že smele aj plátkovú.

Cukrárenské želé som chcela dať len červené ale som mala len jedno červené a jedno žltéChichocem saale keby som mala, isto dám dve červenéÁno

Tá ovocná zmes musí byť vychladená, lebo na ňu sa dáva smotanová plnka.Až keď smotanová plnka zatuhne, môžete dať na vrch želatínu.Tá želatína bude teplá keď ju budete dávať na plnku, tak treba opatrne, nalepšie je liať tam kde je ovocie, ona sa potom roztečie - opatrne ale zase s rozumom, lebo ona už bude potom hneď tuhnuťÁno

Nech sa darí!Áno

 

 

dakujem ano to viem ze ta ovocna zmes musi byt vychladena..ale ja som sa pytala ze ked budem davat zelatinu do ovocnej zmesi ..ci ta musi byt vychladena..ta ovocna zmes..alebo staci tepla a davat zelatinu...a potom ju necham vychladnut to viem..

 

Jaaaj, nie tá želatína sa zahrieva, nesmie vrieť a hneď ju bachnem do toho rozvareneho, odstaveneho, rozmixovaneho ovocia - ešte horúcehoÁno

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.