
Prekvapí svojou sviežou chuťou, je nenáročný na prípravu.
Cesto: | ||
4 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
12 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3⁄4 | balík | prášok do pečiva |
12 | polievkové lyžice | mlieko |
5 | polievkové lyžice | olej |
750 | gramov | slivky |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Plnka: | ||
2 | balíky | vanilkový puding |
900 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
Dokončenie: | ||
400 | millilitrov | kyslá smotana 18% |
2 | balíky | vanilkový cukor |
100 | gramov | čokoláda |
Slivky umyjeme necháme odkvapkať plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie. Poukladáme prekrojené slivky reznou stranou nahor posypeme práškovým cukrom.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 10 minút. Ešte za horúca posypeme detskou krupicou necháme vychladnúť.
Vajíčka, cukor vyšľaháme do penista striedavo pridáme olej, vlažné mlieko. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva zľahka vmiešame do cesta. Pripravené cesto vylejeme na pripravené slivky. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 15 minút do zlatista viď nižšie, foto.
Korpus necháme mierne vychladnúť pomocou druhého plechu otočíme slivkami nahor viď nižšie, foto.
V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok zbytok mlieka dáme variť s cukrom a štipkou solí. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na pripravený korpus. Uhladíme necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu + vanilkový cukor spojíme rozotrieme na pripravený korpus, posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním pokrájame na kocky, rezy podľa seba. Dobrú chuť.










- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Štafetkové kocky
verika92 | Štafetkové kocky
Štafetkové kocky
Fotorecept na fantastické orechové rezy s kávovým krémom, pri ktorých využijete zvyšné bielky.
Čierna ruža
Bejč | Čierna ruža
Čierna ruža
Fotorecept na efektný zákusok s roládou v korpuse, chutným pudingovým krémom a čokoládovou polevou.