
ľahké a svieže rezy s chuťou škorice
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | voda |
1 | balík | prášok do pečiva |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | škoricový cukor |
lekvár | ||
Plnka 1: | ||
500 | gramov | mascarpone |
400 | gramov | Nutella oriešková |
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | stužovač |
Plnka 2: | ||
500 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | stužovač |
2 | balíky | vanilkový cukor |
Žĺtka vyšľaháme s cukrom pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a ml. škoricu. Nakoniec primiešame tuhý sneh. Pečieme pri 200 ´C 30 min. Plech 30x40 cm.
Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.
PLNKA I : Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačky, ktorú pridáme pre premiešaného mascarpóne s nuttelou . Natrieme na korpus.
PLNKA II : smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na I.plnku a posýpeme škoricou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty