
Zuzanka 311 | Škoricové rezy
Recept na efektný zákusok s ovocnými čoko piškótami a pudingovým krémom.
Ingrediencie
4 | kusy | vajce |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
2 | čajové lyžičky | kypriaci prášok |
štipka | sóda bikarbóna | |
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
3 | balíky | Zlatý klas |
3 | kusy | žĺtky |
200 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | maslo |
1 | balík | škoricový cukor |
Na ozdobenie : | ||
300 | gramov | Čoko piškóty s ovocnou náplňou |
200 | gramov | biela poleva |
Postup
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škoricou, kypriacim práškom a sódou a ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na vymazané a papierom na pečenie vyložené plechy a postupne upečieme na 200° asi 15 min.
Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a žĺtkami. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a škoricovým cukrom a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas.
Na jeden plát nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň rozložíme piškóty ovocnou náplňou smerom hore. Potom nanesieme zostávajúcu náplň a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom a vložíme do chladničky stuhnúť. Povrch polejeme bielou polevou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.