Popis
Osviežujúci zákusok na leto ...

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 15 minút |
Ingrediencie
200 | gramov | susienok |
125 | gramov | masla |
3 | kusy | vajec |
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemného tvarohu |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | škoricový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškového cukru |
2 | polievkové lyžice | hladkej múky |
1 | čajová lyžička | škorice |
1 | kus | želatíny |
350 | gramov | jahôd |
Inštrukcie
Keksy rozdrvíme takmer na prach, pridáme roztopené maslo, 1 ČL škorice a miešame, kým sa masa pekne nespojí. Do formy dáme papier na pečenie (ja som použila formu o priemere 21cm) a naň dáme vymiešanú hmotu.
Mascarpone, tvaroh a vajíčka zmiešame mixérom, vytvoríme jemný krém. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a 2 PL práškového cukru. Šľaháme, kým sa cukor v kréme nerozpustí. Natrieme na pripravenú hmotu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C cca 45 minút. Po upečení to necháme odležať v chlade. Keď vychladne, poukladáme na vrch jahody a zalejeme tenkou vrstvou želatíny, ktorú sme pripravili podľa návodu. Necháme stuhnúť. Potom podávame.
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 3650x