
Osviežujúci zákusok na leto ...
Ingrediencie
200 | gramov | sušienky |
125 | gramov | maslo |
3 | kusy | vajce |
500 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | kus | škoricový cukor |
2 | polievkové lyžice | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | kus | želatína |
350 | gramov | jahody |
Postup
Keksy rozdrvíme takmer na prach, pridáme roztopené maslo, 1 ČL škorice a miešame, kým sa masa pekne nespojí. Do formy dáme papier na pečenie (ja som použila formu o priemere 21cm) a naň dáme vymiešanú hmotu.
Mascarpone, tvaroh a vajíčka zmiešame mixérom, vytvoríme jemný krém. Pridáme vanilkový cukor, škoricový cukor a 2 PL práškového cukru. Šľaháme, kým sa cukor v kréme nerozpustí. Natrieme na pripravenú hmotu. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 150°C cca 45 minút. Po upečení to necháme odležať v chlade. Keď vychladne, poukladáme na vrch jahody a zalejeme tenkou vrstvou želatíny, ktorú sme pripravili podľa návodu. Necháme stuhnúť. Potom podávame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.