
Obľúbená klasika veterníka v moderných chutiach, neodoláte.
5 | kusy | vajce |
250 | millilitrov | voda |
1 | čajová lyžička | soľ |
125 | gramov | maslo |
200 | gramov | hladká múka |
400 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | kokosový puding |
500 | millilitrov | šľahačka 33% |
70 | gramov | lyofilizované maliny |
250 | gramov | tvaroh jemný |
6 | polievkové lyžice | cukor práškový |
300 | gramov | práškový cukor |
2 | polievkové lyžice | malinový sirup |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
3 | polievkové lyžice | kokos jemne strúhaný |
Odpaľované cesto: Vodu, soľ a maslo dáme do hrnca a privedieme k varu. Zohrievame a po roztopení masla prisypeme preosiatu múku, znížime intenzitu ohrevu a cesto odpaľujeme (miešame vareškou) 3-4 minúty. Miešame zo strany na stranu, aby sa odparila voda a vznikla kompaktná hmota.
Cesto necháme vychladnúť a potom postupne po jednom vmiešame vajíčka. Cesto preložíme do vrecka a nastriekame veterníky na plech s papierom na pečenie, pečieme 10 minút na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a pečieme ďalších 20 minút. Upečené, vychladnuté veterníky prekrojíme.Kokosovo-tvarohový krém: Zo 400 ml mlieka,3 PL kryštálového cukru a 1 pl kokosu a kokosového pudingu v prášku uvaríme puding. Necháme vychladnúť.
Šľahačku vyšľaháme. Vyšľaháme vychladený puding s 200 g tvarohu a zmiešame s vyšľahanou 1/3 šľahačky.Malinovo-šľahačkový krém: Vyšľahanú šľahačku zmiešame s rozmixovanými lyofilizovanými malinami a zvyškom tvarohu (50g) a podľa chuti pridáme cukor max 3 pl.
Poleva: 300 g práškového cukru pridáme sirup a citrónovú šťavu, zmiešame
Skladanie: prekrojíme veterník, nastriekame krémy priložíme ocukrovanú čiapočku a dozdobíme kokosom alebo malinovým práškom
papáme

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.