Kremeš Holandia

Popis

Krémeš trochu inak

Kremeš Holandia - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

2kusylistkove cesto
1kusžĺtok
250gramovorechov
100gramovčokolády na varenie
Ovocná plnka
350gramovmrazená lesná zmes
2balíkyZlaté klasy
200millilitrovvody
5plechovkycukru
Žltkový krém
300millilitrovmlieka
2balíkyvanilkový cukor
1balíkzlatý klas
2plátkyhladkej múky
2kusyvajicka
250gramovmasla
slahacka
500millilitrovrastlinnej šľahačky

Inštrukcie

Upečieme dva plechy lístk.cesta. Na jeden pred pečením natrieme žltok s mliekom, husto posypeme asi 250gr. sekaných orechov a kryštálovým  cukrom od oka. Dáme piecť. Orechový plát ešte teplý nakrájame na štvorce. Druhý vychladnutý potrieme čokoládou.

Ovocná plnka:
350gr lesná mrazená zmes ovocie dostat v Lidli, 2 zlaté klasy k tomu prilejeme asi 2dcl vody a dochutíme ,cukrom aj citronom, varíme do zhustnutia.

Žltkový krem.
3dcl mlieka, 2 vanilky, 20 gr kryšt. cukor, 1 zl klas, 2 pl hl muky, 2 žltky, všetko spolu uvaríme na hustý puding. Po uvarení som ešte do horúceho zašlahala vyšľahane dva bielky. Po vychladnutí spojíme s 250gr masla.

Šľahačka
500ml rastlinej šlahačky vyšľaháme

Postup.
Na cesto s čokoládou natrieme vychladenú ovocnú masu, na ňu pomocou zdobiaceho vrecka   nastriekame žltkový krém a opatrne ho rozotrieme.Na krém rozotrieme šľahačku a na ňu položíme nakrájané štvorce orechového korpusu.
Dáme schladiť.
 
Dobrú chuť vám želám, my sme už za extázou aj vám ju prajem. Úsmev

 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykSrdceSrdceSrdceSrdce

TlieskamTlieskamTlieskammňam, vyskúšamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.