Krémeš z lístkového cesta s orieškami, s ovocnou náplňou, žĺtkovým krémom a šľahačkou.

Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 1 hod, 10 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | lístkové cesto |
1 | kus | žĺtok |
250 | gramov | orechy |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
Ovocná plnka: | ||
350 | gramov | mrazená lesná zmes |
2 | balíky | Zlatý klas |
200 | mililitrov | voda |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Žĺtkový krém: | ||
300 | mililitrov | mlieko |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
2 | kusy | vajce |
250 | gramov | maslo |
Šľahačka: | ||
500 | mililitrov | rastlinná šľahačka |
Inštrukcie
Upečieme dva plechy lístk.cesta. Na jeden pred pečením natrieme žltok s mliekom, husto posypeme asi 250gr. sekaných orechov a kryštálovým cukrom od oka. Dáme piecť. Orechový plát ešte teplý nakrájame na štvorce. Druhý vychladnutý potrieme čokoládou.
Ovocná plnka:
350gr lesná mrazená zmes ovocie dostat v Lidli, 2 zlaté klasy k tomu prilejeme asi 2dcl vody a dochutíme ,cukrom aj citronom, varíme do zhustnutia.
Žltkový krem.
3dcl mlieka, 2 vanilky, 20 gr kryšt. cukor, 1 zl klas, 2 pl hl muky, 2 žltky, všetko spolu uvaríme na hustý puding. Po uvarení som ešte do horúceho zašlahala vyšľahane dva bielky. Po vychladnutí spojíme s 250gr masla.
Šľahačka
500ml rastlinej šlahačky vyšľaháme
Postup.
Na cesto s čokoládou natrieme vychladenú ovocnú masu, na ňu pomocou zdobiaceho vrecka nastriekame žltkový krém a opatrne ho rozotrieme.Na krém rozotrieme šľahačku a na ňu položíme nakrájané štvorce orechového korpusu. Dáme schladiť.
Dobrú chuť vám želám, my sme už za extázou aj vám ju prajem. 

Recepty:
Základné ingrediencie:
- prečítané 43443x
- Pridať nový komentár
- Komentáre (2)
reklama