reklama

Karamelový cheesecake

Pridal/a Sandra Hvilová dňa 31. 10. 2020 - 23:17 - Recepty Sandra Hvilová
Karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová

Sandra Hvilová | Karamelový cheesecake


reklama

Karamelový cheesecake zdobený karamelovými sušienkami.

Ingrediencie
Sušienková zmes:
230 gramov Lotus sušienky
80 gramov maslo
Karamel:
100 gramov kryštálový cukor
200 millilitrov smotana na šľahanie
Krém:
500 gramov mascarpone
200 gramov kyslá smotana
3 kusy vajce
2 polievkové lyžice hladká múka
Na ozdobu:
1 balík Lotus Biscoff Sandwich sušienky
Postup

Sušienková zmes: 230 g Lotus sušienok zmixujeme a pridáme k ním 80 g rozpusteného masla. Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy poriadne pritlačíme na boky a spodok formy.

Karamel si pripravíme  z 100 g kryštálového cukru, ktorý upálime do zlatista. Keď je cukor rozpustený prilievanie postupne 200 ml horúcej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia a rozpustenia karamelu v šľahačke. Necháme vychladnúť.

Krém: 500 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili, 3 vajcia, 2 polievkové lyžice hladkej múky. Všetko spolu vymiešame v robote na najnižšom stupni. 

Krém vylejeme do formy. Pečieme na 160st. 50min. Po upečení necháme v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnúť do chladničky. 

Poleva: Na polevu použijeme druhú polovicu karamelu, ktorý sme si odložili. Ak je príliš hustý prilejeme k nemu trocha horúcej smotany. 

Polejeme cheesecake a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobíme podľa seba a svojej fantázie. Použiť môžete Lotus Biscoff Sandwich sušienky.

Doplňujúce obrázky
Karamelový cheesecake, Recepty na zákusky, Sandra Hvilová, 1

Sandra Hvilová

Výnos
1 okrúhla forma
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama