
Sandra Hvilová | Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake zdobený karamelovými sušienkami.
Sušienková zmes: | ||
230 | gramov | Lotus sušienky |
80 | gramov | maslo |
Karamel: | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusy | vajce |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Na ozdobu: | ||
1 | balík | Lotus Biscoff Sandwich sušienky |
Sušienková zmes: 230 g Lotus sušienok zmixujeme a pridáme k ním 80 g rozpusteného masla. Sušienkovú zmes dáme do tortovej formy poriadne pritlačíme na boky a spodok formy.
Karamel si pripravíme z 100 g kryštálového cukru, ktorý upálime do zlatista. Keď je cukor rozpustený prilievanie postupne 200 ml horúcej šľahačkovej smotany. Miešame do spojenia a rozpustenia karamelu v šľahačke. Necháme vychladnúť.
Krém: 500 g mascarpone, 200 g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili, 3 vajcia, 2 polievkové lyžice hladkej múky. Všetko spolu vymiešame v robote na najnižšom stupni.
Krém vylejeme do formy. Pečieme na 160st. 50min. Po upečení necháme v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnúť do chladničky.
Poleva: Na polevu použijeme druhú polovicu karamelu, ktorý sme si odložili. Ak je príliš hustý prilejeme k nemu trocha horúcej smotany.
Polejeme cheesecake a necháme stuhnúť v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobíme podľa seba a svojej fantázie. Použiť môžete Lotus Biscoff Sandwich sušienky.

Sandra Hvilová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.