Karamelovy cheesecake

Popis

Karamelovy cheesecake zdobené karamelovym susienkami lotus

Karamelovy cheesecake - recept

Zhrnutie

Výnos
12
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

Sušienková zmes
230gramovsušienky Lotus
80gramovrozpustené maslo
Karamel
100gramovkryštálový cukor
200millilitrovsmotana na šľahanie
krém
500gramovmascarpone
200gramovkyslej smotany
1⁄2kuspripravený karamel
3kusyvajicka
2polievkové lyžicehladka muka

Inštrukcie

Susienkova zmes: 230g lotus sušienky zmixujeme a pridame k ním 80g rozpusteneho masla. Susienkovu zmes dáme do tortovej formy poriadne poutlacame na boky a spodok formy.

Karamel si pripravíme  z 100g kryst.cukru upalime do zlatova, keď mame cukor rozpustený prilievanie postupne 200mil.slahackovej smotany horúcej. Miešame do spojenia a rozpustenia karanelu v šľahačke. Nechame vychladnúť.

Krem: 500g mascarpone, 200g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili , 3xvajce, 2PL hl.muky. Všetko spolu vymiesame v robote na najnižšom stupni. 
Krem vylejeme do formy. Pecieme na 160st. 50min. Po upeceni nechame v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnut do chladničky. 
 

Poleva: na polevu pouzijeme druhu polovicu karamelu ktorý sme si odložili. Ak je príliš husty prilejeme k nemu trocha smotany horúcej. Polejeme cheesecake a nechame stuhnut v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobime podľa seba a svojej fantázie.

Karamelovy cheesecake - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.