Popis
Karamelovy cheesecake zdobené karamelovym susienkami lotus

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 20 minút |
Ingrediencie
Sušienková zmes | ||
230 | gramov | sušienky Lotus |
80 | gramov | rozpustené maslo |
Karamel | ||
100 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | smotana na šľahanie |
krém | ||
500 | gramov | mascarpone |
200 | gramov | kyslej smotany |
1⁄2 | kus | pripravený karamel |
3 | kusy | vajicka |
2 | polievkové lyžice | hladka muka |
Inštrukcie
Susienkova zmes: 230g lotus sušienky zmixujeme a pridame k ním 80g rozpusteneho masla. Susienkovu zmes dáme do tortovej formy poriadne poutlacame na boky a spodok formy.
Karamel si pripravíme z 100g kryst.cukru upalime do zlatova, keď mame cukor rozpustený prilievanie postupne 200mil.slahackovej smotany horúcej. Miešame do spojenia a rozpustenia karanelu v šľahačke. Nechame vychladnúť.
Krem: 500g mascarpone, 200g kyslej smotany, 1/2 karamelu ktorý sme si pripravili , 3xvajce, 2PL hl.muky. Všetko spolu vymiesame v robote na najnižšom stupni.
Krem vylejeme do formy. Pecieme na 160st. 50min. Po upeceni nechame v rúre vychladnúť. Neskôr ho dáme stuhnut do chladničky.
Poleva: na polevu pouzijeme druhu polovicu karamelu ktorý sme si odložili. Ak je príliš husty prilejeme k nemu trocha smotany horúcej. Polejeme cheesecake a nechame stuhnut v chladničke do druhého dňa. Ľubovoľne ozdobime podľa seba a svojej fantázie.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 1610x