
Výborné rezy s mascarpone a bielou čokoládou.
Cesto: | ||
6 | kusy | vajce |
6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka 1: | ||
2 | kusy | Zlatý klas |
600 | millilitrov | mlieko |
250 | gramov | maslo |
1 | plechovka | Salko karamelové |
Plnka 2: | ||
200 | gramov | biela čokoláda |
500 | gramov | mascarpone |
Dokončenie: | ||
smotana na šľahanie | ||
horká čokoláda | ||
drobné ovocie |
Cesto:
Žĺtky s 3 lyžicami cukru vyšľahať do peny, pridať kakao. Bielky s 3 lyžicami cukru vyšľahať do tuha, všetko spolu zmiešať aj s múkou, dať upiecť na papier na pečenie. Keď vychladne stiahneme papier na pečenie a dávame plnku.
Plnka 1:
V mlieku uvaríme Zlatý klas, necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Maslo vymiešame do penista a postupne pridávame karamelové Salko a puding. Všetko spolu vyšľaháme a natrieme na upečený plát.
Plnka 2:
Bielu čokoládu necháme rozpustiť nad parou, po vychladnutí zmiešame s mascarpone a spolu
vyšľaháme, natrieme na karamelovú plnku.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme a ozdobíme zákusok, môžeme postrúhať čokoládu na vrch alebo ozdobiť drobným ovocím.
Ďalšie recepty
Áno, salko varím cca 3 hodiny - mne to kupované moc nechutí - ako by bolo pripálené. Lepšie je doma uvariť. (Uvarím si vždy viac naraz aby som nemíňala veľa energie a vydrží aj niekoľko mesiacov uvarené).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzeraju uzasne salko treba varit?Dakujem.

