
Svieže jahodové rezy so šľahačkou vhodné na leto.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | millilitrov | voda |
100 | millilitrov | olej |
250 | gramov | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka 1: | ||
500 | millilitrov | jahodový džem |
800 | millilitrov | voda |
2 | balíky | Zlatý klas |
trocha | jahodový sirup | |
Plnka 2: | ||
500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
2 | balíky | stužovač šľahačky |
Na ozdobu: | ||
cukríky |
Postup
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame sneh. Pečieme 25 min. pri 200´C plech 30x40 cm.
Na vychladnutý koláč natrieme džem, najlepší je s kúskami ovocia. Vo vode uvaríme Zlatý klas a nalejeme na džem. Necháme poriadne stuhnúť.
Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rezy ozdobíme. Pridáme aj ozdobné cukríky.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč | Tiramisu kocky
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč | Parížsky trojuholník s višňami
Parížsky trojuholník s višňami
Výborný čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.