Svieže jahodové rezy so šľahačkou vhodné na leto.
Ingrediencie
| 5 | kusy | vajce |
| 150 | gramov | kryštálový cukor |
| 100 | millilitrov | voda |
| 100 | millilitrov | olej |
| 250 | gramov | polohrubá múka |
| 2 | polievkové lyžice | kakao |
| 1 | balík | prášok do pečiva |
| Plnka 1: | ||
| 500 | millilitrov | jahodový džem |
| 800 | millilitrov | voda |
| 2 | balíky | Zlatý klas |
| trocha | jahodový sirup | |
| Plnka 2: | ||
| 500 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
| 2 | balíky | stužovač šľahačky |
| Na ozdobu: | ||
| cukríky | ||
Postup
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame sneh. Pečieme 25 min. pri 200´C plech 30x40 cm.
Na vychladnutý koláč natrieme džem, najlepší je s kúskami ovocia. Vo vode uvaríme Zlatý klas a nalejeme na džem. Necháme poriadne stuhnúť.
Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rezy ozdobíme. Pridáme aj ozdobné cukríky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.