
Hrušková roláda
Trochu nezvyčajná hrušková roláda.
Korpus: | ||
6 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | olej |
3 | polievkové lyžice | voda teplá |
1 | balík | vanilkový cukor |
štipka | soľ | |
trocha | kakao | |
Hruškový krém: | ||
500 | gramov | mascarpone |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | balík | hruškový puding |
350 | millilitrov | mlieko plnotučné |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
50 | gramov | maslo |
hrušky | ||
100 | gramov | cukor |
Na ozdobu: | ||
čokoláda 74% | ||
sušené hrušky | ||
potravinárska farba |
Korpus: Bielky vyšľaháme zo štipkou soli. Keď je sneh takmer hotový , postupne pridávame cukor . Sneh musí byť tuhý a držať tvar.
Následne začneme po jednom pridávať žĺtky, olej a vodu. Preosiatu múku potom, postupne pridávame do snehovej zmesi. Opatrne premiešame.
Z cesta si odoberieme 25 % a zafarbíme buď kakaom, alebo potravinárskou farbou podľa vlastného uváženia a premiešame. Takto pripravené zafarbené cesto, si dáme do zdobiaceho vrecka a nakreslíme s ním na papier na pečenie ornamenty – vzory.
Takto pripravené vzory vložíme do vyhriatej rúry na 170 stup. na 3 min. Keď to vyberieme z rúry, zvyšné cesto vylejeme na plech.
Korpus pečieme pri 170 Stup. 20 min. V závislosti od rúry. Po vytiahnutí z rúry, teplý korpus z rolujeme.
Hruškový krém: Pudingový prášok si zmiešame v trochu mlieka spolu so žĺtkami. Zmes vylejeme do ostatného mlieka s cukrom 6 PL a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame z mascarpone a 2 vanilkovými cukrami.
Hrušky si nakrájame na malé kúsky, ktoré skaramelizujeme zo 100 g cukru. Nakoniec do skaramelizovaných hrušiek pridáme 50 g masla.
Takto pripravený krém natrieme na roládu. Na plnku potom poukladáme skaramelizované hrušky a roládu zvinieme. Necháme stuhnúť v chladničke.
Rozpustenú čokoládu vylejeme na potravinársku fóliu. Po stuhnutí nalámeme na rôzne kusy a zafarbíme zlatou potravinárskou farbou.
Hrušky, nakrájame na tenké plátky, dáme vysušiť do rúry na 12 hodín. Po vysušení zafarbíme potravinárskymi farbami.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie s pridaním aj iného ovocia.
parádna...-) úplne že exkluzívna...



