reklama

Hrušková roláda

Pridal/a Pralinky dňa 31. 03. 2018 - 10:58 - Recepty Pralinky
Hrušková roláda, Recepty na zákusky, Pralinky

Hrušková roláda


reklama

Trochu nezvyčajná hrušková roláda.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
7 polievkové lyžice polohrubá múka
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
7 polievkové lyžice olej
3 polievkové lyžice voda teplá
1 balík vanilkový cukor
  štipka soľ
  trocha kakao
Hruškový krém:
500 gramov mascarpone
2 balíky vanilkový cukor
1 balík hruškový puding
350 millilitrov mlieko plnotučné
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 kusy žĺtok
50 gramov maslo
  hrušky
100 gramov cukor
Na ozdobu:
  čokoláda 74%
  sušené hrušky
  potravinárska farba
Postup

Korpus: Bielky vyšľaháme zo štipkou soli. Keď je sneh takmer hotový , postupne pridávame cukor . Sneh musí byť tuhý a držať tvar.

Následne začneme po jednom pridávať žĺtky, olej a vodu. Preosiatu múku potom, postupne pridávame do snehovej zmesi. Opatrne premiešame.

Z cesta si odoberieme 25 % a zafarbíme buď kakaom, alebo potravinárskou farbou podľa vlastného uváženia a premiešame. Takto pripravené zafarbené cesto, si dáme do zdobiaceho vrecka a nakreslíme s ním na papier na pečenie  ornamenty – vzory.

Takto pripravené vzory vložíme do vyhriatej rúry na 170 stup. na 3 min. Keď to vyberieme z rúry, zvyšné cesto vylejeme na plech.

Korpus pečieme pri 170 Stup. 20 min.  V závislosti od rúry. Po vytiahnutí z rúry, teplý korpus z rolujeme.

Hruškový krém: Pudingový prášok si zmiešame v trochu mlieka spolu so žĺtkami. Zmes vylejeme do ostatného mlieka s cukrom 6 PL a uvaríme hustý puding. Po vychladnutí puding zmiešame z mascarpone a 2 vanilkovými cukrami.

Hrušky si nakrájame na malé kúsky, ktoré skaramelizujeme zo 100 g cukru. Nakoniec do skaramelizovaných hrušiek pridáme 50 g masla.

Takto pripravený krém natrieme na roládu. Na plnku potom poukladáme skaramelizované hrušky a roládu zvinieme. Necháme stuhnúť v chladničke.

Rozpustenú čokoládu vylejeme na potravinársku fóliu. Po stuhnutí nalámeme na rôzne kusy a zafarbíme zlatou potravinárskou farbou.

Hrušky, nakrájame na tenké plátky, dáme vysušiť do rúry na 12 hodín. Po vysušení zafarbíme potravinárskymi farbami.

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie s pridaním aj iného ovocia.

Výnos
1 roláda
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama