reklama

Francúzsky krémeš

Pridal/a Martuška 123 dňa 25. 03. 2020 - 18:20 - Recepty Martuška 123
Francúzsky krémeš, Recepty na zákusky, Martuška 123

reklama

Jednoducho božské krémeše ktoré chutia najlepšie dobre vychladené.

Ingrediencie
Krém:
1 liter mlieko
200 gramov kryštálový cukor
2 decilitre voda
4 kusy vajce
5 kusy Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
100 gramov práškový cukor
150 gramov maslo
1⁄2 deciliter rum
Ešte potrebujeme:
1 balík lístkové cesto
100 gramov čokoláda 85%
50 gramov maslo
50 millilitrov olej
1 liter smotana na šľahanie
Postup

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na 220 stup. asi 8 min.

Krém:

Vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme preosiatym práškovým cukrom.
V hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom.

Vo vode rozmiešame Zlatý klas a žĺtka a uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu všľaháme maslo. Opatrne primiešame tuhý sneh zasypaný práš. cuk. a nakoniec rum.

Pudingovú hmotu dáme na vychladnuté lístkové cesto. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť.

Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme na puding. 

Ak budete polievať čokoládovou polevou treba vrchný plát upečeného cesta opačne aby hrboľatá strana bola v šľahačke. Ja som dala na vrch hrboľatú stranu lebo som posypovala práš. cuk.


Poleva:

Čokoládu s maslom a olejom roztopíme nad parou a natrieme na plát.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.7 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama