
Jednoducho božské krémeše ktoré chutia najlepšie dobre vychladené.
Krém: | ||
1 | liter | mlieko |
200 | gramov | kryštálový cukor |
2 | decilitre | voda |
4 | kusy | vajce |
5 | kusy | Zlatý klas |
2 | balíky | vanilkový cukor |
100 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | maslo |
1⁄2 | deciliter | rum |
Ešte potrebujeme: | ||
1 | balík | lístkové cesto |
100 | gramov | čokoláda 85% |
50 | gramov | maslo |
50 | millilitrov | olej |
1 | liter | smotana na šľahanie |
Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na 220 stup. asi 8 min.
Krém:
Vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme preosiatym práškovým cukrom.
V hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom.
Vo vode rozmiešame Zlatý klas a žĺtka a uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu všľaháme maslo. Opatrne primiešame tuhý sneh zasypaný práš. cuk. a nakoniec rum.
Pudingovú hmotu dáme na vychladnuté lístkové cesto. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky stuhnúť.
Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme na puding.
Ak budete polievať čokoládovou polevou treba vrchný plát upečeného cesta opačne aby hrboľatá strana bola v šľahačke. Ja som dala na vrch hrboľatú stranu lebo som posypovala práš. cuk.
Poleva:
Čokoládu s maslom a olejom roztopíme nad parou a natrieme na plát.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty