Francúzsky krémeš

Popis

Jednoducho božské krémeše ktoré chutia najlepšie dobre vychladené.

Francúzsky krémeš - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

krém
1litermlieko
200gramovkryštálový cukor
2decilitrevoda
4kusyvajicka
5kusyzlatý klas(alebo vanilkový puding)
2balíkyvanilkový cukor
100gramovpraskový cukor
150gramovmaslo
1⁄2deciliterrum
Ešte potrebujeme
1balíklistkove cesto
100gramovčokoláda 85 percentná
50gramovmaslo
50millilitrovolej
1litersmotana na šľahanie (môže byť prášková 5 kusov)

Inštrukcie

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na 220 stup. asi 8 min.

Krém:
Vyšľahame z bielkov tuhý sneh a zasypeme preosiatým práškovým cukrom.
V hrnci privedieme do varu mlieko s cukrom.Vo vode rozmiešame zlatý klas a žltka a uvaríme puding. Ešte do teplého pudingu všľaháme maslo.Opatrne primiešame tuhý sneh zasýpany práš. cuk. a nakoniec rum.
Pudingovú hmotu dáme na  vychladnuté lístkové cesto.Nechame vychladnúť a dame do chladničky stuhnúť.

Potom vyšľahame šľahačku a natrieme na puding .

Ak budete polievať čokoládovou polevou treba vrchný plát upečeného cesta opačne aby hrboľatá strana bola v šľahačke. Ja som dala na vrch hrboľatú stranu lebo som posypovala práš. cuk.


Poleva:
Roztopime nad parou čokoládu s maslom a olejom a natrieme na plát.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.