
Kokosový sneh upečený v lístkovom ceste s pudingovým krémom a šľahačkou.
Ingrediencie
1 | balík | lístkové cesto |
Cesto: | ||
8 | kusy | bielok |
250 | gramov | práškový cukor |
250 | gramov | kokosová múčka |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | čokoládový puding |
200 | gramov | maslo |
Šľahačka: | ||
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
2 | balíky | stužovač |
2 | balíky | vanilkový cukor |
čokoláda |
Postup
Z bielkov vyšľahám sneh, pridám prášk. cukor a nakoniec zľahka primiešam struhaný kokos.
Lístkové cesto rozdelím na dve časti ktoré rozvaľkám. Jednu časť cesta dám na plech, navrstvím na ňu kokosový sneh a prikryjem druhým cestom. Upečiem vo vyhriatej rúre na 200 stup.
Plnka:
Z mlieka, cukru a pudingu uvarím hustú zmes. Do vychladnutého vmiešam maslo.
Smotanu vyšľahám s vanilkou a stužovačom do tuha.
Na upečený a vychladnutý koláč natriem pudingovú zmes, potom šľahačku na vrch postrúhanú čokoládu.
Ja som dala miesto šľahačkovej smotany 4 ks práškovej šľahačky, 3 balíčky vanilkového cukru a 3 balíčky stužovača a vyšľahala som. Bola výborná.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.