reklama

Svieža ovocná torta s tvarohom

Pridal/a melisa dňa 02. 02. 2021 - 12:47 - Recepty melisa
Svieža ovocná torta s tvarohom, Recepty na torty, melisa

reklama

Výborná tortička vhodná na oslavu i na nedeľu:)

Ingrediencie
Korpus:
3 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor jemný
5 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice voda
2 polievkové lyžice holandské kakao
1⁄2 kus prášok do pečiva
Plnka:
500 gramov jemný tvaroh bez hrudiek
200 gramov kyslá smotana
1 kus vanilkový cukor
150 millilitrov mlieko
1 kus prášková želatína
3 polievkové lyžice práškový cukor
Dokončenie:
  ovocie
1 kus tortové želé číre
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 millilitrov voda
  citrónová šťava
2 kusy prášková šľahačka
Postup

Korpus:

V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu a na najnižšom stupni preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.

Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme, priemer 24 cm. Teplota 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdľou, necháme vychladnúť.

Plnka:

Jemný tvaroh, kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Pripravíme si želatínu, ktorú namočíme do 150 ml mlieka asi na 10 minút, potom ju zahrejeme a rozpustíme, nesmie vrieť. Vlejeme ju do tvarohovej zmesi a zmiešame, môžeme použiť aj mixér. Cukor môžeme ešte pridať podľa chuti.

Vychladnutý korpus zbavíme šupky, ktorá sa vytvorila pri pečení a povrch vyrovnáme, zrežeme. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Korpus vrátime do formy, rozotrieme pripravenú plnku a necháme stuhnúť v chladničke.

Na plnku rozložíme nahusto ovocie podľa chuti. Želé pripravíme tak, že v 2 lyžiciach cukru rozmiešame práškové želé, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a 250 ml vody. Varíme za stáleho miešania asi jednu minútu. Necháme mierne vychladnúť a pomocou lyžice zalievame ovocie.

Na plnku rozložíme nahusto ovocie podľa chuti. Želé pripravíme tak, že v 2 lyžiciach cukru rozmiešame práškové želé, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a 250 ml vody. Varíme za stáleho miešania asi jednu minútu. Necháme mierne vychladnúť a pomocou lyžice zalievame ovocie.

Odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom ozdobíme vyšľahanou práškovou šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Je výborná, dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama