
Výborná tortička vhodná na oslavu i na nedeľu:)
Korpus: | ||
3 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor jemný |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
500 | gramov | jemný tvaroh bez hrudiek |
200 | gramov | kyslá smotana |
1 | kus | vanilkový cukor |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | prášková želatína |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
ovocie | ||
1 | kus | tortové želé číre |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
250 | millilitrov | voda |
citrónová šťava | ||
2 | kusy | prášková šľahačka |
Korpus:
V nádobe vyšľaháme bielky so štipkou soli, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vlažnú vodu a na najnižšom stupni preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom.
Upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tortovej forme, priemer 24 cm. Teplota 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Vyskúšame špajdľou, necháme vychladnúť.
Plnka:
Jemný tvaroh, kyslú smotanu zmiešame s vanilkovým cukrom a práškovým cukrom. Pripravíme si želatínu, ktorú namočíme do 150 ml mlieka asi na 10 minút, potom ju zahrejeme a rozpustíme, nesmie vrieť. Vlejeme ju do tvarohovej zmesi a zmiešame, môžeme použiť aj mixér. Cukor môžeme ešte pridať podľa chuti.
Vychladnutý korpus zbavíme šupky, ktorá sa vytvorila pri pečení a povrch vyrovnáme, zrežeme. Formu vystelieme potravinárskou fóliou. Korpus vrátime do formy, rozotrieme pripravenú plnku a necháme stuhnúť v chladničke.
Na plnku rozložíme nahusto ovocie podľa chuti. Želé pripravíme tak, že v 2 lyžiciach cukru rozmiešame práškové želé, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a 250 ml vody. Varíme za stáleho miešania asi jednu minútu. Necháme mierne vychladnúť a pomocou lyžice zalievame ovocie.
Na plnku rozložíme nahusto ovocie podľa chuti. Želé pripravíme tak, že v 2 lyžiciach cukru rozmiešame práškové želé, pridáme citrónovú šťavu podľa chuti a 250 ml vody. Varíme za stáleho miešania asi jednu minútu. Necháme mierne vychladnúť a pomocou lyžice zalievame ovocie.
Odložíme do chladničky na 12 hodín. Potom ozdobíme vyšľahanou práškovou šľahačkou podľa vlastnej fantázie. Je výborná, dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty