Schwarzwaldská višňová torta

Popis

Neodolatelná kombinácia čokoládového korpusu, višní a smotany. Úsmev

Schwarzwaldská višňová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
150gramovpraskový cukor
8kusyvajec
125gramovmaslo
4polievkové lyžicekakao
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
3polievkové lyžicesolamyl
150gramovpoloh. múky (moj abola špaldová celorzná)
Ovocná náplň
1kusvišňový kompót
1kuszlatý klas
100millilitrovvody
Smotanová náplň
500millilitrovsmotany na šľahanie
250gramovmascarpone
1kusvanilkový cukor

Inštrukcie

Korpus:

Vyšľaháme zmäknuté maslo so žĺtkami a práškovým cukrom. Kakao zmiešame s múkou, solamylom  a práškom do pečiva a na nižších otáčkach primiešame k žltkovej hmote. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh  a ručne ho vmiešame do cesta. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy (moja mala priemer 24cm) vystalnej papierom na pečenie, zvyknem aj po bokoch dať pás papiera, potriem maslo. Pečieme pri teplote cca 170°C cca 50 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. Korpusnecháme vychladiť a rozrežeme na dva alebo tri pláty. Tri pláty sú ideálne, skúsim nabudúce.

Ovocná náplň:

Kompót scedíme. (časť šťavy z kompótu môžeme nechať na pokvapkanie korpusu) K šťave z kompótu dolejeme vodu tak aby sme mali cca 450 ml tekutiny. Uvaríme so zlatým klasom na kašu, môžete pridať pre chuť trochu rumu. Vmiešame čerešne/višne (pár pekných si odložíme na ozdobu) a ešte kratko povaríme. Necháme vychladnúť.

Smotanová náplň:

Vyšľáháme mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Môžeme dať chvíľu schladiť do chladničky. Vďaka mascarpone, netreba použiť stužovač, ale ak máte radšej tuhší krém, môžete použiť stužovač šľahačky.

Plnenie:

Spodný plát pokvapkáme šťavou z ovocia, rozotrieme višňovú náplň, na to cca tretinu smotanovej náplne (všetko v závislosti od toho, či sme korpus prerezali raz,a lebo dvakrát), prekryjeme ďalším plátom. Pri troch plátoch postup zopakujeme. Na vrch už len rozotrieme smotanovú náplň a ozdobíme višňami, čokoládovými hoblinami.

Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 1
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 2
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 3
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 4
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 5
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 6
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 7
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 8
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 9
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 10
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 11
Schwarzwaldská višňová torta - recept postup 12

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.