
Recept s fotopostupom na sviežu makovo-višňovú či čerešňovú tortičku s tvarohom.
Korpus: | ||
1 1⁄2 | hrnčeky | bezlepková múka |
1 | hrnček | mletý mak |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
1⁄2 | hrnček | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | kusy | vajce |
1⁄2 | hrnček | olej |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
500 | gramov | višne |
Tvarohová náplň: | ||
180 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
2 | čajové lyžičky | med |
Korpus:
Višne alebo čerešne umyjeme, odkôstkujeme a rozpoltíme, nemusíme.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny. Na nižších otáčkach prišľaháme olej a už len na striedačku pridávame smotanu a vymiešanú múku s makom a sodou bicarbonou.
Hmotu preložíme do okrúhlej formy (moja mala 24cm) vystlanej papierom na pečenie, boky vymastené maslom a pečieme pri teplote cca 180°C 50 - 55 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou. (obdobne teplota a čas ako bábovka, možno len trošku kratšie)
Po upečení necháme vychladnúť, po chvíľke dáme dole boku formy, preložíme na mriežku, keď máme. ...
Tvarohová náplň:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha s medom, alebo cukrom. Zľahka primiešame tvaroh a rozotrieme na vychladnutý korpus. Na začiatok na stuhnutie postačí aj hodina v chladničke.




mňam ,zajtra vyskušam-