
Jednoduchá chutná tortička.
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
90 | gramov | kryštálový cukor |
30 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | mletý mak |
100 | gramov | mandle |
125 | gramov | maslo |
citrónová kôra | ||
Ovocná plnka: | ||
450 | gramov | maliny |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
6 | plátky | želatína |
Postup
Mandle pomelieme a opražíme. V jednej miske zmiešame mak a mleté mandle mandle.
Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do tuhého snehu.
V druhej miske vyšľaháme maslo s práškovým cukrom. Po jednom pridávame opatrne žĺtka a poriadne zapracujeme. Pridáme mak s madľami a kôru a vymiešame.
Vmiešame dve lyžice snehu z bielkov aby sme zriedili zmes. Potom stierkou vmiešame zvyšný sneh.
Nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom. Pečieme na 180 stupňov 35 - 40 minút.
Ovocná plnka:
Želatínu si namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť asi 5 minút.
Maliny rozmixujeme, pridáme cukor a privedieme k varu. Odstavíme, pridáme vyžmýkanú želatínu a miešame kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť do vlažna.
Tortu vyberieme z formy, odlepíme od papiera a dáme nazad. Obalíme okraje papierom/fóliou a vylejeme na to ovocnú zmes. Dáme stuhnúť do chladničky asi na 4 hodiny.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.