Karamelový cheesecake

Popis

Lahodný syrový dezert s čokoládou a karamelovou chuťou.

Karamelový cheesecake - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
175gramovmaslove keksy
70gramovmaslo
plnka
500gramovmascarpone
200gramovpochúťková smotana
100gramovčokoláda biela Milka
2polievkové lyžicehladka muka
1polievková lyžicacukor krystal
1čajová lyžičkavanilkový cukor
2kusyvajcia
POLEVA
1⁄2plechovkakaramelové salko

Inštrukcie

 Postup

1 Predhrejeme si rúru na 180°C. Rozdrvíme alebo rozmixujeme maslové sušienky na prášok, zalejeme ich rozpusteným maslom a premiešame. Vznikne sypká zmes podobná mrveničke na koláč. Tortovú formu s priemerom 26 cm vymažeme maslom a pripravenú zmes na jej dno silno utlačíme. Snažíme sa vytvoriť čo najrovnejší povrch. Dáme na pól hodiny do chladničky a potom v predhriatej rúre pečieme 10 minút.

2 Nad parou si rozpustíme bielu čokoládu. Vo veľkej mise ručne zmiešame mascarpone a pochúťkovú smotanu, postupne pridávame hladkú múku, cukor aj vanilkový cukor. Nakoniec po jednom primiešame vajcia a rozpustenú bielu čokoládu. Zmes necháme 10-15 minút odpočívať pri izbovej teplote. Počas tejto doby pár krát rázne buchneme s misou o podložku, aby sa z cesta uvolnili bublinky.

3 Rúru stiahneme na 140°C. Krémové cesto vylejeme na predpečený korpus, uhladíme a dáme piecť na prostrednú mriežku. Na dno rúry položíme pekáč s horúcou vodou - tak zabezpečíme vlhkosť v rúre a koláč nepopraská. Pečieme 40 - 50 minút, ale prvých 20 minút rúru určite neotvárame, aby sa cheesecake v prostriedku neprepadol. Koláč je upečený, keď keď buchneme o okraj formy lyžicou a prostiedok sa trasie podobne ako želatína.

4 Vypneme rúru a koláč necháme 1 hodinu chladiť vo vnútri pri otvorených dvierkach. Potom vyberieme a necháme chladiť ďalšie 2 hodiny na izbovú teplotu. Nakoniec chladíme v chladničke minimálne 5 hodín, najlepšie však cez celú noc. Pred podávaním potrieme polovicou konzervy karamelového Salka.

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4
Priemer: 4 (2 hlasy)

Komentáre

Tak toto je fantázia chuti. 

keď vidím že milka, musí byť perfektnýTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.