
Valika 475 | Ananásová torta
Svieža ananásová torta u nás veľmi obľúbená.
Ingrediencie
6 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
160 | gramov | kryštálový cukor |
50 | millilitrov | olej |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
1 | kus | citrónová kôra |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
100 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | vanilkový puding |
250 | gramov | Hera maslová |
100 | millilitrov | vaječný likér |
1 | plechovka | ananásový kompót |
Na ozdobu: | ||
cukríky |
Postup
Žĺtky, vanilkový cukor a cukor vymiešame do peny, pridáme olej, múku a prášok do pečiva a kôru z citróna. Potom vyšľaháme sneh, a vymiešane žĺtky pomaly vmiešame.
Pečieme pri 160-180 stupňov 45 min. Necháme vychladnúť a rozrežeme na 3 časti.
Plnka: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme tuhý puding. Potom primiešame vaječný likér. Heru rozmiešame a vychladnutú kašu vmiešame do Hery.
1/3 plnky premiešame s nasekaným ananásovým kompótom, ktorou plníme vnútro torty. 2/3 plnky necháme na ozdobu a ozdobíme podľa fantázie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.
Fantastický čokoládový zákusok
LiViera
Fantastický čokoládový zákusok
Šťavnatý kakaový korpus, kakaový krém s mascarpone a čokoládová poleva - výborný zákusok, ktorú zvládne pripraviť každý.