
Irma | Slaná torta v tvare srdca
Skvelá slaná torta z chlebového cesta plnená pikantnou nátierkou, šunkou, syrom, zeleninou.
Korpus: | ||
1 | kilogram | Chlieb |
Plnka: | ||
1 | kilogram | pikantná nátierka |
350 | gramov | šunka |
350 | gramov | Eidam syr |
2 | kusy | zelená paprika |
3 | kusy | jarná cibuľka |
200 | gramov | pražené slnečnicové semená |
Na ozdobu: | ||
150 | gramov | Čaba saláma |
cherry paradajky | ||
červený kaviár | ||
petržlenová vňať | ||
mrkva | ||
reďkovka |
Chlebový korpus: Torty-korpusy si pečiem sama. Kúpim si zmes na chlieb v Lidli, dám do pekárničky dobre zamiesiť a nakysnúť (aj pol hodinu), potom ho preložím do vymastenej formy (kruh, ovál, srdce, obdĺžnikové do plechu na kačice či husy) a nechám dokysnúť, cca 20-25min.
Preložím do vyhriatej rúry, toto srdce som piekla 1 hodinu.
Cesto je ťažšie a hutné, výborné. Chce to trochu praxe ako pri všetkom.
Príprava: Šunku posekáme, napríklad v sekacej časti robota, nie na kašu, len posekať. Eidam syr nastrúhame na hrubo. Papriku nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku posekáme na drobno.
Plnenie: Chlebové cesto si upečieme deň vopred. Rozrežeme ho na 3-6 plátov.
Natrieme nátierkou, posypeme šunkou, syrom, paprikou a cibuľkou. Vrchný plát natrieme na jemno nátierkou a priklopíme.
Natrieme horný plát a postupujeme posypaním. Ďalší plát... posledný plát dáme na vrch a celé to potrieme (aj okolo) nátierkou. Do ľavej ruky si dáme natretú tortu a pravou rukou po bokoch okolo semiačka pritlačíme.
Nakoniec na vrchný diel rozložíme salámu a ozdobíme iným druhom salámy, paradajkami, vňaťou, podľa fantázie a chuti. Kvietky sú z bielej reďkovky a v strede z mrkvy.

Irma

Irma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.