Irma | Slaná torta v tvare srdca
Skvelá slaná torta z chlebového cesta plnená pikantnou nátierkou, šunkou, syrom, zeleninou.
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 1 | kilogram | Chlieb |
| Plnka: | ||
| 1 | kilogram | pikantná nátierka |
| 350 | gramov | šunka |
| 350 | gramov | Eidam syr |
| 2 | kusy | zelená paprika |
| 3 | kusy | jarná cibuľka |
| 200 | gramov | pražené slnečnicové semená |
| Na ozdobu: | ||
| 150 | gramov | Čaba saláma |
| cherry paradajky | ||
| červený kaviár | ||
| petržlenová vňať | ||
| mrkva | ||
| reďkovka | ||
Postup
Chlebový korpus: Torty-korpusy si pečiem sama. Kúpim si zmes na chlieb v Lidli, dám do pekárničky dobre zamiesiť a nakysnúť (aj pol hodinu), potom ho preložím do vymastenej formy (kruh, ovál, srdce, obdĺžnikové do plechu na kačice či husy) a nechám dokysnúť, cca 20-25min.
Preložím do vyhriatej rúry, toto srdce som piekla 1 hodinu.
Cesto je ťažšie a hutné, výborné. Chce to trochu praxe ako pri všetkom.
Príprava: Šunku posekáme, napríklad v sekacej časti robota, nie na kašu, len posekať. Eidam syr nastrúhame na hrubo. Papriku nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku posekáme na drobno.
Plnenie: Chlebové cesto si upečieme deň vopred. Rozrežeme ho na 3-6 plátov.
Natrieme nátierkou, posypeme šunkou, syrom, paprikou a cibuľkou. Vrchný plát natrieme na jemno nátierkou a priklopíme.
Natrieme horný plát a postupujeme posypaním. Ďalší plát... posledný plát dáme na vrch a celé to potrieme (aj okolo) nátierkou. Do ľavej ruky si dáme natretú tortu a pravou rukou po bokoch okolo semiačka pritlačíme.
Nakoniec na vrchný diel rozložíme salámu a ozdobíme iným druhom salámy, paradajkami, vňaťou, podľa fantázie a chuti. Kvietky sú z bielej reďkovky a v strede z mrkvy.
Irma
Irma
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.