
Zuzanka 311 | Nepečená jablková torta
Pripravte si chutný pekný zákusok z piškót, jabĺk, pudingu a šľahačky.
Ingrediencie
1 | kilogram | jabĺk |
500 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | čokoládový puding |
detské piškóty | ||
šľahačka v prášku | ||
150 | millilitrov | mlieko |
Postup
Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich do hrnca a zalejeme polovicou vody, pridáme cukor a uvaríme do mäkka. Následne ich rozmixujeme.
Vo zvyšnej vode rozmiešame pudingové prášky a prilejeme k jablkám. Uvaríme do hustej hmoty. Ešte horúce vrstvíme s piškótami.
Do tortovej formy o priemere 20 cm poukladáme detské piškóty a zalejeme vrstvou jablkového pyré. Vrstvu opakujeme 3-krát. Vrch ukončíme jablkovým pyré a necháme vychladnúť a stuhnúť.
Šľahačku v prášku vysypeme do 150ml studeného mlieka a vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na tortu. Vrch môžme posypať grankom, strúhanou čokoládou alebo podľa vlastnej chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.