
Zuzanka 311 | Nepečená jablková torta
Pripravte si chutný pekný zákusok z piškót, jabĺk, pudingu a šľahačky.
1 | kilogram | jabĺk |
500 | millilitrov | voda |
4 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | balíky | čokoládový puding |
detské piškóty | ||
šľahačka v prášku | ||
150 | millilitrov | mlieko |
Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Dáme ich do hrnca a zalejeme polovicou vody, pridáme cukor a uvaríme do mäkka. Následne ich rozmixujeme.
Vo zvyšnej vode rozmiešame pudingové prášky a prilejeme k jablkám. Uvaríme do hustej hmoty. Ešte horúce vrstvíme s piškótami.
Do tortovej formy o priemere 20 cm poukladáme detské piškóty a zalejeme vrstvou jablkového pyré. Vrstvu opakujeme 3-krát. Vrch ukončíme jablkovým pyré a necháme vychladnúť a stuhnúť.
Šľahačku v prášku vysypeme do 150ml studeného mlieka a vyšľaháme šľahačku, ktorú natrieme na tortu. Vrch môžme posypať grankom, strúhanou čokoládou alebo podľa vlastnej chuti.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.