Nepečený tiramisu cheesecake s príchuťou kávy

Pridal/a babina 555

tiramisu a káva - výborná kombinácia

Nepečený tiramisu cheesecake s príchuťou kávy - recept
Výnos
Porcie
Zdrojinternet + vlastné upravenie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

Korpus:
20kusydlhé piškóty
45gramovmaslo
7polievkové lyžicekáva
Náplň:
400millilitrovsmotana na šľahanie 33%
500gramovmascarpone
6polievkové lyžicepráškový cukor
3polievkové lyžicevoda
10gramovprášková želatína
15kusydlhé piškóty
3polievkové lyžicekáva
1polievková lyžicanescafé
3polievkové lyžicekakao

Inštrukcie

Korpus:

Všetko spolu zmiešame a dáme na dno tortovej formy – 26 cm. Nemusíme zmiešať – môžeme rozložiť piškóty a poliať kávou a rozpusteným maslom.

Náplň:

Smotanu na šľahanie vyšlaháme do tuha. Pridáme mascarpone, práškový cukor a premiešame. Želatínu si necháme napučať v 3 PL vody. Zahrejeme až kým sa želatína nerozpustí. Potom do nej vmiešame trochu smotanovo-mascarponovej zmesi, rozmiešame a vylejeme späť k smotanovo-mascarponovej zmesi a pomiešame. Hmotu rozdelíme na dve časti.

Do jednej časi pridáme vanilkovú príchuť. Vanilkovú časť rovnomerne navrstvíme na piškótový základ. Ostatné piškóty namočíme do kávy a poukladáme na vanilkovú časť.

Do druhej polovice zmesi primiešame 3 PL kávy + trochu neuvarenej kávy. Po rozmiešaní navrstvíme na piškóty. Dáme vychladiť a pred podávaním posypeme preosiatym kakaom.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.