tiramisu a káva - výborná kombinácia
Ingrediencie
| Korpus: | ||
| 20 | kusy | dlhé piškóty |
| 45 | gramov | maslo |
| 7 | polievkové lyžice | káva |
| Náplň: | ||
| 400 | millilitrov | smotana na šľahanie 33% |
| 500 | gramov | mascarpone |
| 6 | polievkové lyžice | práškový cukor |
| 3 | polievkové lyžice | voda |
| 10 | gramov | prášková želatína |
| 15 | kusy | dlhé piškóty |
| 3 | polievkové lyžice | káva |
| 1 | polievková lyžica | nescafé |
| 3 | polievkové lyžice | kakao |
Postup
Korpus:
Všetko spolu zmiešame a dáme na dno tortovej formy – 26 cm. Nemusíme zmiešať – môžeme rozložiť piškóty a poliať kávou a rozpusteným maslom.
Náplň:
Smotanu na šľahanie vyšlaháme do tuha. Pridáme mascarpone, práškový cukor a premiešame. Želatínu si necháme napučať v 3 PL vody. Zahrejeme až kým sa želatína nerozpustí. Potom do nej vmiešame trochu smotanovo-mascarponovej zmesi, rozmiešame a vylejeme späť k smotanovo-mascarponovej zmesi a pomiešame. Hmotu rozdelíme na dve časti.
Do jednej časi pridáme vanilkovú príchuť. Vanilkovú časť rovnomerne navrstvíme na piškótový základ. Ostatné piškóty namočíme do kávy a poukladáme na vanilkovú časť.
Do druhej polovice zmesi primiešame 3 PL kávy + trochu neuvarenej kávy. Po rozmiešaní navrstvíme na piškóty. Dáme vychladiť a pred podávaním posypeme preosiatym kakaom.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte

Ďalšie recepty
Marhuľový zákusok
LiViera
Marhuľový zákusok
Svieži a šťavnatý marhuľový zákusok. Lahodný krém, jemné korpusy a sladké marhule z kompótu. Tento marhuľový rez poteší v každom ročnom období.
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.