
Alexandra Masarova
Nepečená, rýchla pochúťka z BeBe keksov so žĺtkovým krémom ochuteným šľahačkou, nutelou a karamelom.
Ingrediencie
BeBe keksy | ||
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
60 | gramov | Zlatý klas |
50 | gramov | maslo |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Na dochutenie: | ||
Nutella | ||
karamel | ||
káva |
Postup
Toto množstvo je na menšiu misku, vidieť to dobre na obrázku podľa veľkosti Bebe keksov. Ak chcete túto pochúťku robiť na plech, určite si spravte krém z dvojitej dávky. Misku vystelieme potravinovou fóliou, aby sa nám to dalo vytiahnuť.
Z mlieka, žĺtkov, cukru a zlatého klasu uvaríme krém, ešte do horúceho vmiešame maslo. Po vychladnutí spojíme s rozšľahanou šľahačkou a rozdelíme na tri časti.
Jedna časť ostane taká vanilková. Do druhej časti pridáme Nutelu podľa chuti, do tretej časti pridáme uvarený karamel.
Na spodok dáme BeBe keksy, polejeme kávou, dáme jeden krém, zase BeBe keksy ktoré polejeme kávou, druhý krém, BeBe keksy polejeme kávou a tretí krém.
Zvyšné keksíky rozdrvíme s pomletými orechmi a bohato posypeme vrch a dáme stuhnúť do chladničky.

Alexandra Masarova

Alexandra Masarova
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.