
Oľga Birošová | Nepečené včelie úliky
Úliky s mletými piškótami a mandľami s likérovou náplňou. Výborná nepečená dobrota, ideálna na sviatky pre veľkých aj malých.
Ingrediencie
120 | gramov | piškóty |
120 | gramov | mleté mandle |
150 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
125 | gramov | maslo |
70 | millilitrov | vaječný likér |
3 | polievkové lyžice | med |
Náplň: | ||
40 | gramov | práškový cukor |
20 | millilitrov | vaječný likér |
2 | polievkové lyžice | med |
40 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
práškový cukor |
Postup
Piškóty pomelieme a suroviny zmiešame, maslo zmäknuté nastrúhame na strúhadle vypracujeme hladké cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
Plnka: všetky suroviny vyšľaháme do hladka dáme do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou. Z pripraveného nepečeného cesta urobíme guľku vložíme do formičky ulik, ktorý vysypeme práškovým cukrom zatlačíme.
Zospodu tenkou varechou urobíme otvor. Do otvoru nanesieme plnku uzatvoríme piškótami. Postup opakujeme pokiaľ sa nám neminie cesto.
Dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Za pár minút dobrota na stole.

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.