
Oľga Birošová | Nepečené včelie úliky
Úliky s mletými piškótami a mandľami s likérovou náplňou. Výborná nepečená dobrota, ideálna na sviatky pre veľkých aj malých.
Ingrediencie
120 | gramov | piškóty |
120 | gramov | mleté mandle |
150 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | kakao |
125 | gramov | maslo |
70 | millilitrov | vaječný likér |
3 | polievkové lyžice | med |
Náplň: | ||
40 | gramov | práškový cukor |
20 | millilitrov | vaječný likér |
2 | polievkové lyžice | med |
40 | gramov | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
práškový cukor |
Postup
Piškóty pomelieme a suroviny zmiešame, maslo zmäknuté nastrúhame na strúhadle vypracujeme hladké cesto odložíme do chladničky stuhnúť.
Plnka: všetky suroviny vyšľaháme do hladka dáme do cukrárskeho vrecka s tenkou špičkou. Z pripraveného nepečeného cesta urobíme guľku vložíme do formičky ulik, ktorý vysypeme práškovým cukrom zatlačíme.
Zospodu tenkou varechou urobíme otvor. Do otvoru nanesieme plnku uzatvoríme piškótami. Postup opakujeme pokiaľ sa nám neminie cesto.
Dáme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme práškovým cukrom. Za pár minút dobrota na stole.

Oľga Birošová

Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Žĺtkové rezy
LiViera | Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy
Žĺtkové rezy, to je orechová klasika, ktorá nikdy nesklame. Veľkej obľube sa tešia hlavne pre svoju lahodnú chuť a jednoduchú prípravu.
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
katarinalucanova
Svieža maková roláda s citrónovým krémom
Jednoduchá a rýchla maková roláda s lahodným citrónovým krémom a domácim slivkovým lekvárom.