
Kamila | Nepečená smotanovo-broskyňová tortička
Inšpirácia na výbornú sviežu rýchlovku.
Ingrediencie
Korpus: | ||
80 | gramov | ovsené vločky |
100 | gramov | maslové sušienky |
60 | gramov | maslo |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | balík | vanilkový cukor |
Broskyňová náplň: | ||
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | balík | želé žlté |
Postup
Korpus: V mixéri s ostrými nožmi rozmixujeme sušienky a ovsené vločky (môžeme použiť len sušienky), zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Roztlačíme na dno, prípadne aj boky tortovej formy o priemere cca 22 cm. Dáme schladiť.
Smotanovo-tvarohová náplň: Vyšľaháme mascarpone s vanilkovým cukrom a na nižších otáčkach primiešame tvaroh. Rozotrieme na korpus a dáme schladiť aspoň na hodinu do chladničky.
Broskyňová náplň: Kompót scedíme. Broskyne nakrájame ta tenké menšie kúsky. Kompótovú šťavu dolejem do 250 ml a pripravíme želé podľa návodu na obale. Do žltého želé môžete pridať štipku červeného želé, aby ste dosiahli peknú oranžovú farbu. Ja som nemala želé, tak som použila zlatý klas, ale želé nie je tak pekné ako by mohlo byť.
Kým želé chladne, rozložíme kúsky kompótu na vychladenú smotanovú náplň a vlažným želé ich zalejeme. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Kamila
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Fotorecept na božský a hlavne rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhuľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.
Domáca orechová torta
LiViera
Domáca orechová torta
Orechový korpus preliaty rumovým sirupom s bohatou vrstvou marhuľového džemu a výborným čokoládovo-orieškovým krémom v božskej domácej orechovej torte.