reklama

Nepečená smotanovo-broskyňová tortička

Pridal/a Kamila dňa 15. 12. 2019 - 10:49 - Recepty Kamila
Nepečená smotanovo-broskyňová tortička, Recepty na nepečené zákusky, Kamila

Kamila | Nepečená smotanovo-broskyňová tortička


reklama

Inšpirácia  na výbornú sviežu rýchlovku. Úsmev

Ingrediencie
Korpus:
80 gramov ovsené vločky
100 gramov maslové sušienky
60 gramov maslo
Smotanová náplň:
250 gramov mascarpone
250 gramov jemný tvaroh
1 balík vanilkový cukor
Broskyňová náplň:
1 plechovka broskyňový kompót
1 balík želé žlté
Postup

Korpus: V mixéri s ostrými nožmi rozmixujeme sušienky a ovsené vločky (môžeme použiť len sušienky), zalejeme roztopeným maslom, premiešame. Roztlačíme na dno, prípadne aj boky tortovej formy o priemere cca 22 cm. Dáme schladiť.

Smotanovo-tvarohová náplň: Vyšľaháme mascarpone s vanilkovým cukrom a na nižších otáčkach primiešame tvaroh. Rozotrieme na korpus a dáme schladiť aspoň na hodinu do chladničky.

Broskyňová náplň: Kompót scedíme. Broskyne nakrájame ta tenké menšie kúsky. Kompótovú šťavu dolejem do 250 ml a pripravíme želé podľa návodu na obale. Do žltého želé môžete pridať štipku červeného želé, aby ste dosiahli peknú oranžovú farbu. Ja som nemala želé, tak som použila zlatý klas, ale želé nie je tak pekné ako by mohlo byť.

Kým želé chladne, rozložíme kúsky kompótu na vychladenú smotanovú náplň a vlažným želé ich zalejeme. Dáme stuhnúť do chladničky.

Výnos
1 torta
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.6 (5 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama