
Chutné nepečené dobroty.
Ingrediencie
Biela a červená hmota: | ||
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | sušené mlieko |
potravinárska farba červená | ||
Zelená hmota: | ||
300 | gramov | mleté orechy |
300 | gramov | práškový cukor |
1 | kus | bielok |
potravinárska farba zelená |
Postup
Maslo, cukor a mlieko zmiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.
Jedna časť hmoty cca 300 g zostane bielej farby a do druhej časti pridáme červenú
potravinársku farbu.
Z červenej hmoty urobíme 10 guľôčok, ktoré dáme na 10 minút do mrazničky.
Bielu hmotu rozdelíme na 10 častí, rozvaľkáme a oblepíme okolo červenej guličky a opäť dáme na 10 minút do mrazničky.
Orechy, cukor, bielko a farbu zmiesime, rozdelíme na 10 rovnakých častí, rozvaľkáme a dobre prilepíme na bielu guľku. Obalíme v jemnom kryštálovom cukru a znovu dáme do mrazničky na 10 minút.
Potom každú guľku pokrájame na 8 časti a rozpustenou horkou čokoládou pomocou špáradla alebo mikroténového sáčka, v ktorom sme rozpustili v mikrovlnke čokoládu, urobíme zrniečka.
Môžeme urobiť aj kokosové melóny z:
250 g kokosu, 1 Salka, 100 g sušeného mlieka a 150 g práškového cukru. Postup je taký istý ako pri orechových melónoch.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.