
Jahodovo smotanove srdce so zrkadlovou polevou zdobené jahodami
Ingrediencie
500 | gramov | jahody |
6 | plátky | želatína |
700 | gramov | šľahačková smotana |
90 | gramov | voda |
85 | gramov | šľahačková smotana |
100 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | biela čokoláda |
3 | plátky | želatína |
potravinárska farba červená | ||
70 | gramov | cukor |
Postup
Jahody spolu s cukrom 70g si privedieme k varu. Následne ich rozmixujeme a pridame k rozmixovanych jahodam 6ks platkovej želatíny , ktorú sme si predtým namocili do zimnej vody pričom cely čas miesame. Jahodové želé nechame vychladnúť do studena.
Vyslahame si šľahačku do polotuha. K jahodovej želatíne pridávame pomaly šľahačku a poriadne premiesavame. Takto poriadne premiesany krem nalejeme do tortovej formy tvaru srdca alebo iného tvaru a dáme zmraziť do mraznicky.
Poleva: vodu, sl.smotanu, cukor si dáme do hrnca a privedieme k varu za stáleho miešania. Odstavime z ohňa a pridame nalamanu čokoládu, zelatinu ktorú sme si predtým namocili do zimnej vody a poriadne rozmiesavame do rozpustenia cokolady aj želatíny. Pridame potr.farbivo a nechame polevu poriadne vychladnúť všade píšu že by mala byt poleva vychladnutá na 35st. Mne sa teda ale osvedčilo ju mat vychladnutu tak na 29st.
Vyberieme zamrznuté jahodové srdce z formy a polejeme polevou. Dáme do chladničky a neskôr ľubovoľne ozdobime. Dezert dáme do chladničky a nechame ho tam tak 12hod.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.