Jahodové srdce

Pridal/a Sandra Hvilová

Jahodovo smotanove srdce so zrkadlovou polevou  zdobené jahodami 

Jahodové srdce  - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

500gramovjahody
6plátkyželatína
700gramovšľahačková smotana
90gramovvoda
85gramovšľahačková smotana
100gramovpráškový cukor
200gramovbiela čokoláda
3plátkyželatína
  potravinárska farba červená
70gramovcukor

Inštrukcie

Jahody spolu s cukrom 70g si privedieme k varu. Následne ich rozmixujeme a pridame k rozmixovanych jahodam 6ks platkovej želatíny , ktorú sme si predtým namocili do zimnej vody pričom cely čas miesame. Jahodové želé nechame vychladnúť do studena.

Vyslahame si šľahačku do polotuha. K jahodovej želatíne pridávame pomaly šľahačku a poriadne premiesavame. Takto poriadne premiesany krem nalejeme do tortovej formy tvaru srdca alebo iného tvaru a dáme zmraziť do mraznicky. 


Poleva: vodu, sl.smotanu, cukor si dáme do hrnca a privedieme k varu za stáleho miešania. Odstavime z ohňa a pridame nalamanu čokoládu, zelatinu ktorú sme si predtým namocili do zimnej vody a poriadne rozmiesavame do rozpustenia cokolady aj želatíny. Pridame potr.farbivo a nechame polevu poriadne vychladnúť všade píšu že by mala byt poleva vychladnutá na 35st. Mne sa teda ale osvedčilo ju mat vychladnutu tak na 29st.

Vyberieme zamrznuté jahodové srdce z formy a polejeme polevou. Dáme do chladničky a neskôr ľubovoľne ozdobime. Dezert dáme do chladničky a nechame ho tam tak  12hod. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.