
reklama
Obľúbený koláčik!
Ingrediencie
1 | balík | oblátky |
30 | dekagramov | kryštálový cukor |
1 | kus | Hera |
1⁄2 | kus | Salko |
20 | dekagramov | mleté orechy |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Postup
Do roztopeného cukru vylejeme už dopredu rozpustenú heru, miešame na miernom ohni, pridáme salko, stále miešame, keď sa masa spojí, pridáme orechy.
Musíme pracovať rýchlo, kým je masa teplá.Postupne lejeme na oblátku a na to priložíme a jemne pritlačíme druhú, tretiu, štvrtú, piatu.
Pritlačíme rovnou doskou, aby sa oblátky nezvlnili a necháme 2-3 hodiny stuhnúť.
Potom krájame a namáčame končeky v čokoláde alebo vrch popíšeme čokoládou.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.