
Andrea F. | Čučoriedkový cheesecake
Nepečený čučoriedkový cheesecake so sušienkami
1 | balík | sušienky svetlé |
1 | balík | sušienky tmavé |
120 | gramov | maslo |
500 | gramov | tvaroh |
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | balík | želatína na stuženie krémov |
100 | gramov | cukor práškový |
50 | gramov | kryštálový cukor |
125 | gramov | čučoriedky |
1 | polievková lyžica | Solamyl |
Niekoľko kusov sušienok z oboch balení si odložíme na ozdobenie. Zvyšné sušienky nadrobno rozmixujeme. Pridáme roztopené maslo a zmiešame. Do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie vtlačíme prstami pripravenú zmes, pričom striedame svetlé a tmavé sušienky. Necháme zatuhnúť v chladničke aspoň jednu hodinu.
Niekoľko čučoriedok si odložíme na ozdobenie. Zvyšné čučoriedky zmiešame s kryštálovým cukrom a pridáme 50 ml vody. Zmes varíme cca 10 minút. Do zmesi pridáme Solamyl rozpustený v 50 ml vody. Varíme ďalších 5 minút. Následne zmes necháme chladnúť.
Vyšľaháme smotanu, pridáme do nej tvaroh a práškový cukor. Do želatíny pridáme 3 polievkové lyžice vody a necháme napučať. Následne želatínu podľa návodu zahrejeme a postupne pridávame pripravenú zmes smotany a tvarohu s cukrom.
Polovicu krému natrieme na zatuhnutý korpus zo sušienok a necháme v chladničke aspoň hodinu. Do druhej polovice krému pridáme čučoriedkovú zmes a dobre premiešame. Následne ju natrieme na cheesecake.
Vrchnú časť ozdobíme zvyšnými sušienkami v tvare srdiečok a čučoriedkami.
Želám Vám dobrú chuť!

Andrea F.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.