
Sandra Hvilová | Tvarohový dezert s broskyňami
Recept na nepečený broskyňovo-tvarohový dezert.
100 | gramov | maslové sušienky |
28 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh jemný |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | plátok | želatína |
Maslové keksy rozmixujeme a pridáme roztopené maslo.
Krém: tvaroh, šľahačkovú smotanu, 2 balíčky vanilkového cukru spolu vyšľaháme.
Broskyňové pyré: broskyne rozmixujeme, 100 ml odložíme bokom.
Broskyňová želatína: 100 ml rozmixovaných broskýň zohrejeme a pridáme k nim 1 plátok želatíny, ktorý sme predtým namočili do studenej vody.
Do dezertných pohárov dáme na spodok 1 polievkovú lyžicu zmesi z keksov, broskyňové pyré, nalejeme trochu broskyňovej želatíny.
Dáme stuhnúť do chladničky a ľubovoľne ozdobíme.
Ďalšie recepty
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete
Biele špice
Bejč | Recept na biele špice
Biele špice
Lahodné biele špice, ktoré sú veľkou konkurenciou tým klasickým tmavým.