
Sandra Hvilová | Tvarohový dezert s broskyňami
Recept na nepečený broskyňovo-tvarohový dezert.
Ingrediencie
100 | gramov | maslové sušienky |
28 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh jemný |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | plátok | želatína |
Postup
Maslové keksy rozmixujeme a pridáme roztopené maslo.
Krém: tvaroh, šľahačkovú smotanu, 2 balíčky vanilkového cukru spolu vyšľaháme.
Broskyňové pyré: broskyne rozmixujeme, 100 ml odložíme bokom.
Broskyňová želatína: 100 ml rozmixovaných broskýň zohrejeme a pridáme k nim 1 plátok želatíny, ktorý sme predtým namočili do studenej vody.
Do dezertných pohárov dáme na spodok 1 polievkovú lyžicu zmesi z keksov, broskyňové pyré, nalejeme trochu broskyňovej želatíny.
Dáme stuhnúť do chladničky a ľubovoľne ozdobíme.
Ďalšie recepty
Makový koláč s višňami
Kamila | Makový koláč s višňami
Makový koláč s višňami
Šťavnatý makový koláč s višňami či čerešňami. Jednoduchý recept na výborný ovocný koláč na nedeľu. Mak a ovocie k sebe vždy skvelo ladia.
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Kamila | Jednoduchý vláčny malinový koláč
Jednoduchý vláčny malinový koláč
Fotorecept na úžasný a rýchly ovocný koláč s malinami. Ovocie môžete použiť aj iné - višne, čučoriedky, menšie kúsky marhúľ. Nižšie uvádzam aj bezlepkovú verziu.