
Sandra Hvilová | Tvarohový dezert s broskyňami
Recept na nepečený broskyňovo-tvarohový dezert.
Ingrediencie
100 | gramov | maslové sušienky |
28 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh jemný |
200 | millilitrov | šľahačková smotana |
2 | balíky | vanilkový cukor |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | plátok | želatína |
Postup
Maslové keksy rozmixujeme a pridáme roztopené maslo.
Krém: tvaroh, šľahačkovú smotanu, 2 balíčky vanilkového cukru spolu vyšľaháme.
Broskyňové pyré: broskyne rozmixujeme, 100 ml odložíme bokom.
Broskyňová želatína: 100 ml rozmixovaných broskýň zohrejeme a pridáme k nim 1 plátok želatíny, ktorý sme predtým namočili do studenej vody.
Do dezertných pohárov dáme na spodok 1 polievkovú lyžicu zmesi z keksov, broskyňové pyré, nalejeme trochu broskyňovej želatíny.
Dáme stuhnúť do chladničky a ľubovoľne ozdobíme.
Ďalšie recepty
Tiramisu kocky
Bejč
Tiramisu kocky
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, kávovou náplňou, piškótami a šľahačkou v štýle obľúbeného tiramisu dezertu.
Parížsky trojuholník s višňami
Bejč
Parížsky trojuholník s višňami
Božský čokoládový zákusok s parížskym krémom, sviežou višňovou náplňou a čokoládovou polevou.