
cookerka | Bounty cheesecake
Výborný kokosový cheesecake hotový za pár chvíľ s mascarpone, šľahačkou a salkom.
Sušienkový základ: | ||
130 | gramov | maslo |
270 | gramov | maslové sušienky |
Plnka: | ||
350 | millilitrov | Salko |
160 | millilitrov | smotana na šľahanie |
400 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | kokos |
Poleva: | ||
160 | millilitrov | smotana na šľahanie |
180 | gramov | horká čokoláda |
Sušienky si pomelieme alebo rozdrvíme, zalejeme roztopeným maslom a poriadne premiešame. Zmes dáme na spodok formy a dobre utlačíme .Dáme na mrazničky asi na pol hodinu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme, prišľaháme Salko, mascarpone a nakoniec už len jemne vmiešame kokos. Zmes nanesieme na sušienkový základ a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na noc, no minimálne pár hodín.
Smotanu na šľahanie zohrejeme, roztopíme v nej čokoládu a ešte vlažnú vylejeme na dobre zatuhnutý cheesecake. Necháme stuhnúť a dozdobíme kokosom.
Dobrú chuť!

cookerka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.