
cookerka | Bounty cheesecake
Výborný kokosový cheesecake hotový za pár chvíľ s mascarpone, šľahačkou a salkom.
Ingrediencie
Sušienkový základ: | ||
130 | gramov | maslo |
270 | gramov | maslové sušienky |
Plnka: | ||
350 | millilitrov | Salko |
160 | millilitrov | smotana na šľahanie |
400 | gramov | mascarpone |
100 | gramov | kokos |
Poleva: | ||
160 | millilitrov | smotana na šľahanie |
180 | gramov | horká čokoláda |
Postup
Sušienky si pomelieme alebo rozdrvíme, zalejeme roztopeným maslom a poriadne premiešame. Zmes dáme na spodok formy a dobre utlačíme .Dáme na mrazničky asi na pol hodinu.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme, prišľaháme Salko, mascarpone a nakoniec už len jemne vmiešame kokos. Zmes nanesieme na sušienkový základ a dáme do chladničky stuhnúť, najlepšie na noc, no minimálne pár hodín.
Smotanu na šľahanie zohrejeme, roztopíme v nej čokoládu a ešte vlažnú vylejeme na dobre zatuhnutý cheesecake. Necháme stuhnúť a dozdobíme kokosom.
Dobrú chuť!

cookerka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.