
reklama
Valentínske potešenie pre malých aj veľkých, ktorí ľúbia granko a jeho vôňu.
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
1 | kus | vajce |
80 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | Granko |
150 | millilitrov | olej |
150 | millilitrov | mlieko |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
štipka | soľ | |
Krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
100 | gramov | mascarpone |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | balík | šľahačková smotana |
Postup
Všetko suché spolu zmiešame a potom pridáme olej, mlieko a vajce a dobre premiešame.Ak sa nám zdá moc husté, kľudne ešte kvapneme mlieka.Pečieme v košíčkoch alebo forme na 180 stupňoch asi 20-25 minút.
Ak máme rastlinnú šľahačku, stužovač dávať nemusíme, bude dobre držať.Ak máme živočíšnu, vyšľaháme smotanu so stužovačom do trištvrte a prišľaháme mascarpone a pridáme cukor podľa chuti.Pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobnej špičky zdobíme vychladnuté cupcakes.
Dobrú chuť!
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.