
Obdoba tradičných žĺtkových rezov, malé vykrajované orechové koláčiky so žĺtkovou polevou. Ideálne pečivo na Vianoce alebo Veľkú noc.
Cesto: | ||
240 | gramov | maslo |
300 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | mleté orechy |
Orechová plnka: | ||
100 | gramov | mleté orechy |
2 | polievkové lyžice | rum |
1⁄2 | plechovka | marhuľový džem |
Poleva: | ||
4 | kusy | žĺtok |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | rum |
1.Ingrediencie na cesto zmiesiť a cesto dať na 1 hodinu do chladničky.
2. Orechovú plnku si pripravíme tak, že všetky ingrediencie na plnku zmiešame.
3. Pripravíme si plnku. Cukor dobre preosejeme, aby nevznikli hrudky. A vymiešame spolu so žĺtkami a rumom do peny.
4. Z cesta si vykrojíme formičkou ľubovoľné tvary, ktoré upečieme pri 180 stupňoch približne 8 minút.
5. Polovicu upečených koláčikov potrieme plnkou.
6. Druhú polovicu pečených koláčikov namáčame do polevy.
7. Keď poleva zaschne, spojíme koláčiky.
8. Vrch sa môže ľubovoľne ozdobiť čokoládovou polevou alebo rôznymi ozdobami.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty