
Jednoduchý koláčik s pečeným krémom a strúhaným cestom na vrchu.
Cesto: | ||
2 | kusy | žĺtok |
70 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | maslo |
1 | kus | citrón |
200 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Krém: | ||
2 | kusy | bielok |
80 | gramov | kryštálový cukor |
400 | millilitrov | kyslá smotana |
3 | polievkové lyžice | hladká múka |
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a citrónovú kôru z jedného citróna. Vymiešame.Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva a vypracujeme cesto.Rozdelím na 2 polovice, dáme do potravinárskej fólie a do chladničky na asi 30 minút.
Krém:
Bielky vyšľaháme, postupne pridávame cukor. Zašľaháme kyslú smotanu a zahustíme múkou alebo kukuričným škrobom.
Väčšiu časť cesta natlačíme do zapekacej misky. Na to vylejeme krém a na vrch nastrúhame menšie cesto.
Pečiem na 180 stupňov do zlata.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty