Smotanový kivi koláč

Popis

Lahodný koláč s kivi, makom, tvarohom, kyslou smotanou a šľahačkou.

Smotanový kivi koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
5kusyvajcia
5polievkové lyžicepraskový cukor
5polievkové lyžicehladka muka
1⁄2deciliterhorúcej vody
1⁄2deciliterolej
 štipkaprášok do pečiva
2polievkové lyžicemak nemletý
Kivi plnka
8kusykivi, kľudne aj 10
2polievkové lyžicekopcovité Zlatý klas
400millilitrovvoda
2polievkové lyžicekryštálový cukor
smotanový krém
250millilitrovsmotana na šľahanie
250gramovjemny tvaroh
200gramovkyslá smotana
2balíkyvanilkový cukor
Dokončenie
  marhuľový alebo broskyňový džem
  zelená želatína

Inštrukcie

Cesto:

Ak máte robot s metlou s planetárnym pohybom, kľudne miešajte celé vajcia s práškovým cukrom do peny, potom postupne liať horúcu vodu, olej, znížiť obrátky a primiešať múku s práškom do pečiva a mak.

Ak šľaháte ručným mixérom, žĺtky vyšľaháme s cukrom, do toho prišľaháme vodu a olej a na koniec sneh z bielkov na striedačku s múkou zmiešanou s práškom do pečiva a makom.

Pečieme na papieri na pečenie na 170-180 stupňov, po 15tich minútach pichneme špajdľou, ak lepí, ešte pečieme.

Kivi plnka:

Kým sa pečie koláč, očistíme si kivi a postruhame na na rezance.Ak sú moc mäkké, pokrájame na drobné kocky, dáme variť, pridáme cukor,  zalejeme zlatým klasom rozmiešanom vo vode a varíme.Ak nám to zhnustne moc rýchlo, prilejeme ešte vodu, musí sa to variť aspoň 3-4 minúty aby zlatý klas nebol surový.

Upečené cesto prevrátime, stiahneme papier, natrieme marhuľovým alebo broskyňovým džemom a na to vylejeme kivi plnku.Dáme zachladiť, až prechladnúť.

Smotanový krém:

Smotanu na šľahanie si vyšľaháme napoly, pridáme tvaroh a kyslú smotanu a vanilkový cukor a prešľaháme.Nanesieme na dobre stuhnutý koláč.Je úplne jedno koľko tvarohu, smotany, šľahačky dáte, kľudne si niečoho uberte, niečoho pridajte, bude to chutiť aj tak.Len to treba ochutnať či netreba pridať práškový cukor.

Ak chcete také čiarky po koláči ako na obrázku, z niečoho tvrdšieho si spravte pomôcku.Jednu stranu zarovnať, povystrihovať trojuholníčky a tým prejdite po koláči.Vzniknú vám také zuby, ktoré zalejete zelenou želatínou.

Želatínu si spravíme podľa návodu, ešte teplú dáme do sáčka, spravíme malú dierku a snažíme sa do medzier na koláči dostať želatínu.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyzerá úžasne. ÁnoTlieskamÁno

Mňamkaaaa TlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.