
Koláčiky na spôsob osích hniezd
2 | hrnčeky | hladká múka špeciál |
1⁄2 | hrnček | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
5 | gramov | sušené droždie |
2 | kusy | žĺtok |
3⁄4 | hrnček | mlieko |
40 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | škorica mletá |
1⁄2 | hrnček | práškový cukor |
Z múky, kryštálového cukru. soli, sušeného droždia, vaječných žltkov a teplého mlieka vypracujeme homogénne cesto, pokropíme roztopeným maslom a vymiesime vzdušné cesto.
Prikryjeme ho kuchynským obrúskom, na teplom mieste necháme vykysnúť aspoň na dvojnásobok, vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, vyvaľkáme na hrúbku prsta, posypeme škoricovým práškovým cukrom, natesno zrolujeme a ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé ako prst.
Nakoniec poukladáme na maslom vymazaný a múkou posypaný alebo papierom na pečenie vystlaný plech a v rúre vyhriatej na 180 °C za 25-30 minút upečieme dočervena.
Hotové slimáčiky necháme vychladnúť a podľa chuti podávame posypané práškovým cukrom.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty