
Spoj vareného krému a lístkového cesta
2 | kusy | lístkové cesto |
1 | liter | mlieko |
1 | kus | žĺtok |
3 | kusy | Zlatý klas |
2 | kusy | vanilkový cukor |
160 | gramov | hladká múka |
220 | gramov | kryštálový cukor |
90 | gramov | maslo |
1 | kus | šľahačka v prášku |
Dokončenie: | ||
práškový cukor | ||
mandľové lupienky |
Dva balenia lístkového cesta (1 balenie 275 g) vyberieme z chladničky asi 30 min pred pečením.
Popicháme ho vidličkou a dáme upiecť.
V časti mlieka rozmiešame zlaté klasy, múku a žĺtok. Zvyšné mlieko, kryštálový a vanilínový cukor dáme na platňu zohriať. Do teplého mlieka pridáme mlieko so zlatými klasmi a na miernom ohni varíme ako puding za stáleho miešania, aby sme nemali hrudky.
Hotový krém odstavíme a do horúceho pridáme maslo. Miešame až do úplného rozpustenia.
Ak sa nám aj spravili nejaké hrudky, mixérom hotový krém vymiešame a tak sa ich ľahko zbavíme.
Krém natrieme na plát lístkového cesta , na to nanesieme šľahačku pripravenú podľa návodu.
Druhý plát lístkového cesta rozmrvíme v miske na malé kúsky a rovnomerne nimi posypeme koláč spolu s práškovým cukrom. Ozdobíme mandľovými lupienkami dáme do chladničky a už len počkať, kým stuhne.
Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty