
Trená piškóta s jahodami a želatínou.
250 | gramov | kryštálový cukor |
4 | kusy | vajce |
250 | gramov | polohrubá múka |
10 | polievkové lyžice | voda teplá |
10 | polievkové lyžice | olej |
trocha | sóda bikarbóna | |
1 | liter | jahodovej šťavy z kompótu |
2 | plechovky | jahodové kompóty |
4 | balíky | červená želatína Dr.Oetker |
4 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Vajcia vymiešame s 250 g kryšt, cukru do peny. Pridáme teplú vodu a olej. Vymiešame. Pridáme polohrubú múku zmiešanú so salajkou, príp. PDP. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.
Na upečené vychladnuté cesto dáme kompotované jahody, ktoré môžme prerezať na polovice.
Postupujeme podľa návodu na prípravu želatíny na výrobku. Na želatínu zmiešame 4 balíčky červenej želatíny značky Oetker s práš. cukrom a za studena zmiešame so šťavou z kompótov. Ak sme nemali 1 l šťavy, doplníme vodou. Ak máme dostatočne sladkú šťavu, nemusíme pridať 4 PL cukru. Na návode je oveľa viac. Dáme podľa chuti. Šťavu privedieme pri stálom miešaní do varu a prevárame 1 min od bodu varu. Odstavíme z plameňa a ešte premiešavame, kým nezačne tuhnúť. Potom po lyžiciach alebo malou naberačkou polievame koláč. Necháme stuhnúť. Krájame po vychladnutí.
Túto želatínu mám osvedčenú. Vždy sa podarí.
Koláčik obľubujú najmä deti, ale nepohrdnú ním ani dospelí maškrtníci.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty