reklama

Jahodový koláč so želatínou

Pridal/a Milka Miluška dňa 15. 02. 2021 - 20:34 - Recepty Milka Miluška
Jahodový koláč so želatínou, Recepty na koláče, Milka Miluška

reklama

Trená piškóta s jahodami a želatínou.

Ingrediencie
250 gramov kryštálový cukor
4 kusy vajce
250 gramov polohrubá múka
10 polievkové lyžice voda teplá
10 polievkové lyžice olej
  trocha sóda bikarbóna
1 liter jahodovej šťavy z kompótu
2 plechovky jahodové kompóty
4 balíky červená želatína Dr.Oetker
4 polievkové lyžice práškový cukor
Postup

Vajcia vymiešame s 250 g kryšt, cukru do peny. Pridáme teplú vodu a olej. Vymiešame. Pridáme polohrubú múku zmiešanú so salajkou, príp. PDP. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu.

Na upečené vychladnuté cesto dáme kompotované jahody, ktoré môžme prerezať na polovice.

Postupujeme podľa návodu na prípravu želatíny na výrobku. Na želatínu zmiešame 4 balíčky červenej želatíny značky Oetker s práš. cukrom a za studena zmiešame so šťavou z kompótov. Ak sme nemali 1 l šťavy, doplníme vodou. Ak máme dostatočne sladkú šťavu, nemusíme pridať 4 PL cukru. Na návode je oveľa viac. Dáme podľa chuti. Šťavu privedieme pri stálom miešaní do varu a prevárame 1 min od bodu varu. Odstavíme z plameňa a ešte premiešavame, kým nezačne tuhnúť. Potom po lyžiciach alebo malou naberačkou polievame koláč. Necháme stuhnúť. Krájame po vychladnutí.

Doplňujúce poznámky

Túto želatínu mám osvedčenú. Vždy sa podarí.

Koláčik obľubujú najmä deti, ale nepohrdnú ním ani dospelí maškrtníci.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama