
Jednoduchý recept na chutný čokoládovo-lieskovcový koláčik s minerálkou.
4 | kusy | vajce |
1 | deciliter | olej |
3 | decilitre | kryštálový cukor |
3 | decilitre | polohrubá múka |
2 | polievkové lyžice | holandské kakao |
1 | balík | prášok do pečiva |
trocha | vanilkový extrakt Bourbon Madagaskar | |
soľ | ||
1 | deciliter | minerálna voda |
5 | dekagramov | lieskové orechy |
5 | dekagramov | horká čokoláda 78% |
Na posypanie: | ||
práškový cukor |
Tortovú formu s odnímateľným dnom o priemere 28 cm natrieme maslom a posypeme trochou múky. Orechy nasekáme. Čokoládu nastrúhame, časť nadrobno nakrájame.
Z celých vajec, oleja, preosiatej múky, kryštálového cukru, kakaa, vanilkového extraktu, prášku do pečiva, štipky soli a strúhanej čokolády vyšľaháme cesto. Nakoniec prilejeme minerálku a krátko prešľaháme. Potom ručne primiešame nasekané orechy, kúsky čokolády a zľahka premiešame.
Masu prelejeme do tortovej formy a upečieme šťavnatý korpus. Pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 60 minút.
Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame. Dobrú chuť!
zaujímavý nápad


