
sedita321321 | Jablkové lievance
Pre malých aj veľkých maškrtníkov.
150 | gramov | múka pšeničná hladká |
150 | gramov | múka špaldová hladká |
300 | millilitrov | mlieko |
2 | kusy | vajce |
1 | balík | prášok do pečiva s vínnym kameňom |
1 | balík | cukor vanilkový |
štipka | soľ | |
2 | kusy | jablko |
1 | polievková lyžica | šťava citrónová |
štipka | škorica cejlónska | |
Na vyprážanie: | ||
maslo | ||
Na natieranie: | ||
3 | polievkové lyžice | džem |
3 | polievkové lyžice | orechové maslo |
Na ozdobenie: | ||
čokoláda horká | ||
hrsť | orechy vlašské | |
4 | polievkové lyžice | smotana kyslá |
Na posypanie: | ||
trocha | cukor práškový |
Preosiatu múku, vanilkový cukor, kypriaci prášok do pečiva, cejlónsku škoricu na hrot noža a štipku soli dáme do misky a premiešame.
V mlieku rozšľaháme 2 vajcia a pridáme k sypkej zmesi. Vymiešame hustejšie vláčne cesto.
Nakoniec zamiešame nastrúhané jablká pokvapkané citrónovou šťavou.
Na panvici natretej roztopeným maslom alebo olejom vyprážame z cesta z oboch strán lievance.
Hotové natierame džemom, orechovým maslom a navzájom spojíme alebo vytvoríme tortičku. Ozdobíme kopčekom kyslej smotany, nasekanými vlašskými orechmi a čokoládou. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty