Svieži cheescake

Pridal/a Barbora_5

Ideálny na tieto letné horúčavy. Ak ho zjete poriadne vychladený tak Vás nie len že zasýti ale aj osvieži. 

Svieži cheescake - recept
Výnos
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 10 minút

Ingrediencie

Korpus
250gramovsušienky
90gramovmaslo
plnka
500gramovtvaroh jemný
250gramovkyslá smotana
2kusyVajcia cele
3polievkové lyžicepraskový cukor
POLEVA
250gramovlesné ovocie
1polievková lyžicazlatý klas
1decilitervoda

Inštrukcie

Korpus:

Sušienky rozdrvime mixérom a pridáme maslo izbovej teploty. Krátko premixneme spolu. Túto hmotu utlapkame na spodok tortovej formy (ten si môžete vyložiť papierom na pečenie - ale len spodok. Okraje nie) a dáme zapiecť na 170st 10min.

Plnka:

Tvaroh,smotanu,vajcia a cukor spolu zmiešame. Ak sa Vám zdá plnka veľmi riedka, pridajte 1PL zlatého klasu alebo vanilkového pudingu. Plnku vylejeme na zapečeny a trocha vychladený korpus. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170st 45minut. Pred pečením nezabudnite na spodok rúry položiť hrniec s vodou - tým vám cheescake nepraskne a bude vláčny. Pečenie záleží od rúry, hotový cheescake spoznáte tak, že okraje su pevné a stred trocha trasľavý.

Po vybratí cheescaku oddelte ostrým nožom okraje od formy a nechajte vychladnúť. Polevu pripravte tak, že lesné ovocie dáte zohriať do hrnca s troškou vody, kto chce pridá cukor. Po rozvareni ovocie rozmixujte a pridajte puding zmiešaný vo vode (1PL v 1dcl vody) a povarte do zhustnutia.

Cheescake nechajte najlepšie cez noc v chladničke. 

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.