
Ideálny na tieto letné horúčavy. Ak ho zjete poriadne vychladený tak Vás nie len že zasýti ale aj osvieži.
Korpus: | ||
250 | gramov | sušienky |
90 | gramov | maslo |
Plnka: | ||
500 | gramov | tvaroh jemný |
250 | gramov | kyslá smotana |
2 | kusy | vajce |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
Poleva: | ||
250 | gramov | lesné ovocie |
1 | polievková lyžica | Zlatý klas |
1 | deciliter | voda |
Korpus:
Sušienky rozdrvime mixérom a pridáme maslo izbovej teploty. Krátko premixneme spolu. Túto hmotu utlapkame na spodok tortovej formy (ten si môžete vyložiť papierom na pečenie - ale len spodok. Okraje nie) a dáme zapiecť na 170st 10min.
Plnka:
Tvaroh,smotanu,vajcia a cukor spolu zmiešame. Ak sa Vám zdá plnka veľmi riedka, pridajte 1PL zlatého klasu alebo vanilkového pudingu. Plnku vylejeme na zapečeny a trocha vychladený korpus. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170st 45minut. Pred pečením nezabudnite na spodok rúry položiť hrniec s vodou - tým vám cheescake nepraskne a bude vláčny. Pečenie záleží od rúry, hotový cheescake spoznáte tak, že okraje su pevné a stred trocha trasľavý.
Po vybratí cheescaku oddelte ostrým nožom okraje od formy a nechajte vychladnúť. Polevu pripravte tak, že lesné ovocie dáte zohriať do hrnca s troškou vody, kto chce pridá cukor. Po rozvareni ovocie rozmixujte a pridajte puding zmiešaný vo vode (1PL v 1dcl vody) a povarte do zhustnutia.
Cheescake nechajte najlepšie cez noc v chladničke.
Super

