
Voňavý a šťavnatý kávový korpus.
5 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | hladká múka |
80 | gramov | polohrubá múka |
3 | čajové lyžičky | nescafé |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
5 | polievkové lyžice | voda horúca |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Dno tortovej formy, 22-24cm, vystelieme papierom na pečenie.
Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým.Bielky s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha.Pridáme polovicu cukru a vymiešame na tuhý, pevný sneh.Žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny.Pridáme kávu, horúcu vodu a znova mierne prešľaháme.
Na najnižších otáčkach do cesta vmiešame prvú polovicu snehu.Múku zmiešame so sódou bikarbónou, postupne cez sitko preosejeme a ručne vmiešame do cesta.Nakoniec, zľahka, pridáme aj druhú polovicu snehu.
Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.(V závislosti od rúry.)
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, boky orežeme ostrým nožom a preložíme na mriežku.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Slané zemiakové slimáky so syrom
gabikasel
Slané zemiakové slimáky so syrom
Slané pečivo je vhodné na každú príležitosť alebo len tak k vinku, dá sa spravit aj v bezlepkovej verzii, a najnovsie bezlaktozove 🙂, takže vhodné pre všetkých, a najlepšie je že z tohoto cesta viete urobit 2 veci, pagáče aj slimaky .
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.