
Voňavý a šťavnatý kávový korpus.
Ingrediencie
5 | kusy | vajce |
1 | balík | vanilkový cukor |
150 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | hladká múka |
80 | gramov | polohrubá múka |
3 | čajové lyžičky | nescafé |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
5 | polievkové lyžice | voda horúca |
1 | čajová lyžička | citrónová šťava |
Postup
Dno tortovej formy, 22-24cm, vystelieme papierom na pečenie.
Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým.Bielky s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha.Pridáme polovicu cukru a vymiešame na tuhý, pevný sneh.Žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny.Pridáme kávu, horúcu vodu a znova mierne prešľaháme.
Na najnižších otáčkach do cesta vmiešame prvú polovicu snehu.Múku zmiešame so sódou bikarbónou, postupne cez sitko preosejeme a ručne vmiešame do cesta.Nakoniec, zľahka, pridáme aj druhú polovicu snehu.
Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.(V závislosti od rúry.)
Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, boky orežeme ostrým nožom a preložíme na mriežku.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Banánový sen
Bejč | Banánový sen
Banánový sen
Lahodný banánový zákusok s kakaovým korpusom, čerstvými banánmi, jemným banánovým krémom a dvoma druhmi šľahačky.
Muzikál - karamelovo-čokoládový zákusok
Bejč | Muzikál - karamelovo-čokoládový zákusok
Muzikál - karamelovo-čokoládový zákusok
Vynikajúci a hlavne efektný čokoládovo karamelový rez s roládou v strede.