reklama

Kávový korpus

Pridal/a Alexandra Masarova dňa 23. 05. 2022 - 16:00 - Recepty Alexandra Masarova
Kávový korpus, Iné recepty, Alexandra Masarova

reklama

Voňavý a šťavnatý kávový korpus.

Ingrediencie
5 kusy vajce
1 balík vanilkový cukor
150 gramov kryštálový cukor
100 gramov hladká múka
80 gramov polohrubá múka
3 čajové lyžičky nescafé
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
5 polievkové lyžice voda horúca
1 čajová lyžička citrónová šťava
Postup

Dno tortovej formy, 22-24cm, vystelieme papierom na pečenie.

Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým.Bielky s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha.Pridáme polovicu cukru a vymiešame na tuhý, pevný sneh.Žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny.Pridáme kávu, horúcu vodu a znova mierne prešľaháme.

Na najnižších otáčkach do cesta vmiešame prvú polovicu snehu.Múku zmiešame so sódou bikarbónou, postupne cez sitko preosejeme a ručne vmiešame do cesta.Nakoniec, zľahka, pridáme aj druhú polovicu snehu.

Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.(V závislosti od rúry.)

Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, boky orežeme ostrým nožom a preložíme na mriežku.

 

Dobrú chuť!

Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama