Kávový korpus

Pridal/a Alexandra Masarova

Voňavý a šťavnatý kávový korpus.

Kávový korpus - recept
Výnos
Korpus
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
40 minút

Ingrediencie

5kusyvajce
1balíkvanilkový cukor
150gramovkryštálový cukor
100gramovhladká múka
80gramovpolohrubá múka
3čajové lyžičkynescafé
1čajová lyžičkasóda bikarbóna
5polievkové lyžicehorúca voda
1čajová lyžičkacitrónová šťava

Inštrukcie

Dno tortovej formy, 22-24cm, vystelieme papierom na pečenie.

Kryštálový cukor zmiešame s vanilkovým.Bielky s citrónovou šťavou vyšľaháme do polotuha.Pridáme polovicu cukru a vymiešame na tuhý, pevný sneh.Žĺtka s druhou polovicou cukru vyšľaháme do hustej peny.Pridáme kávu, horúcu vodu a znova mierne prešľaháme.

Na najnižších otáčkach do cesta vmiešame prvú polovicu snehu.Múku zmiešame so sódou bikarbónou, postupne cez sitko preosejeme a ručne vmiešame do cesta.Nakoniec, zľahka, pridáme aj druhú polovicu snehu.

Pečieme na 180 stupňov asi 35 minút.(V závislosti od rúry.)

Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, boky orežeme ostrým nožom a preložíme na mriežku.

 

Dobrú chuť!

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.125
Priemer: 4.1 (8 hlasy)

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.