
LiViera | Medové lievance
reklama
Medové lievance bez droždia a tuku sú ľahučké a jemné ako zamat. V Japonsku ich volajú dorayaki. Pripravujú sa veľmi jednoducho a rýchlo.
Ingrediencie
130 | gramov | polohrubá múka |
1 | štipka | soľ |
1 1⁄2 | čajové lyžičky | prášok do pečiva |
3 | kusy | vajce |
40 | gramov | cukor |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | vanilkový extrakt |
15 | millilitrov | voda |
150 | millilitrov | smotana na šľahanie |
1 | čajová lyžička | práškový cukor |
Postup
Podrobný videopostup ako na medové lievance nájdete vo videu:
Doplňujúce obrázky

LiViera

LiViera
Výnos
5 porcie
Celkový čas
18 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
3 minúty
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Martuška 123
Hrnčekové krehké rožky z kyslej smotany
Chutné jemné rožky s kyslou smotanou v ceste, bez vajíčka. Plníme ich slivkovým lekvárom, orechmi či makom. Väčšinou robím z dvojnásobnej dávky.
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Bea Kerekesová
Kakaové éclair s vanilkovou plnkou
Fantasticke eclair z odpaľovaného cesta v kakaovej verzii s výborným vanilkovým krémom.