
Paulka | Kakaové briošky
reklama
Pečivo nielen na raňajky
Ingrediencie
600 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | kryštálový cukor |
350 | millilitrov | mlieko |
2 | polievkové lyžice | kakao |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
1 | čajová lyžička | soľ |
15 | gramov | vanilkový cukor |
50 | millilitrov | olej |
1 | kus | žĺtok |
30 | gramov | čerstvé droždie |
Postup
Z uvedených surovín vypracujeme cesto ktoré ešte pomocou trocha oleja vymiesime na bochník a poprehadzujeme. Necháme vykysnúť cca hodinu.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na 10 častí. Každú časť ešte trocha vymiesime, vyšúľame hrubší pásik a stočíme do briošky.
Uložíme na plech, vyložený papierom na pečenie a necháme 30 minút podkysnúť.
Potom briošky potrieme bielkom a posypeme makom.
Pečieme pri 180°C cca 20 minút.
Výnos
10 kusov
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty