
Jemná chuť, ideálne na Vianoce.
250 | gramov | hladká múka |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | maslo |
80 | gramov | mleté orechy |
džem |
Múku preosejeme do väčšej misy pridáme cukor, pokrájane maslo na menšie kúsky, vlašské orechy, urobíme hladké cesto ktoré zabalíme do potravinovej fólie. Odložíme do chladničky aspoň 2 hodiny stuhnúť.
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku urobíme tenké valčeky nakrájame na menšie kúsky z ktorých urobíme guľky.
Rukou roztlačíme priemer 2cm.V strede prstom urobíme jamku habarkou zarezy viď, foto.
Poukladame na plech vyložený papierom na do jamky dáme lekvár.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 15 minút. Po upečení sú tvrdé, ale na druhý deň vynikajúce.





- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty