Parížske rožky

Popis

Orechové rožky s fantastickou kakaovou plnkou šľahanou nad parou.

Parížske rožky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Cesto
300gramovkryštálový cukor
4kusybielka
150gramovmleté orechy
50gramovhruba muka
1polievková lyžicastrúhanka
krém
6kusyvajcia
400gramovkryštálový cukor
380gramovmaslo
3polievkové lyžicekakao (alebo 4)
  čokoládová poleva na namáčanie

Inštrukcie

Cesto:

Kryštálový cukor a bielka vyšľahám nad parou. Keď stuhne dám dole z pary a primiešam mleté orechy, hrubú múku a strúhanku.
Z ešte dám do zdobiacého vrecka a na plech s pečiacím papierom robím rožky alebo tyčinky.
Pečie v mierne vyhriatej rúre 140 stup. cca 20 min.
V teplovzdušnej rúre pečiem naraz 2 plechy.

 

Krém:
Vajíčka a kryštál. cukor vyšľahám nad parou.
Vyšľahám maslo s kakaom a postupne zašľahám do vychladnutého krému.


Zdobiacím vrecuškom dávam plnku na rožky. Nechám dobre vychladnúť. Máčam v čokoládovej poleve.

 

Dobrú chuť!


 

Parížske rožky - recept postup 1

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.