
melisa
Sú výborné, krehké a v kombinácii s karamelovým krémom sú výborné.
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka špeciál |
190 | gramov | Hera |
60 | gramov | práškový cukor |
60 | gramov | mleté vlašské orechy |
Plnka: | ||
1 | kus | Salko karamelové |
250 | gramov | maslo |
Na ozdobu: | ||
biela čokoládová poleva | ||
tmavá čokoládová poleva |
Cesto: do misy preosejeme múku s práškovým cukrom, pridáme zmäknutú heru, mleté orechy a vypracujeme cesto. Plechové formičky vymastíme a vysypeme múkou, naplníme cestom a upečieme. Teplota 180°C 15 minút. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť. Naplníme plnkou pomocou cukrárenského vrecka. Ozdobíme bielou a tmavou čokoládovou polevou a odložíme do chladu.
Plnka: maslo vyšľaháme a po častiach pridávame karamelové salko, spolu vyšľaháme na hladký krém. Suroviny musia mať rovnakú teplotu, aby sa krém nezrazil.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty