Leopardie keksíky

Popis

Nedávno ma očarili tieto keksíky a nedalo mi nevyskúšať ich. Aj keď možno vyzerajú komplikovane, v skutočnosti sa pripravujú veľmi jednoducho

Leopardie keksíky - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Celkový čas
52 minút

Ingrediencie

550gramovhladka muka
1čajová lyžičkaprášok do pečiva
200gramovpraskový cukor
250gramovmaslo
1kusvajce
 trochacitrónová kôra
1čajová lyžičkavanilková aróma
kakao
 štipkasoli

Inštrukcie

Zo všetkých surovín (okrem kakaa)spracujeme cesto. 2/3 cesta zamotáme do fólie a odložíme do chladničky. Teraz nasleduje tá zaujímavejšia časť.
Cesto, ktoré nám ostalo opäť rozdelíme na dve časti. Jednu menšiu (1/3) a jednu väčšiu (2/3).
Do menšej časti pridáme 1 pl holandského kakaa a dobre ho spracujeme. To bude svetlejšie cesto. Do väčšieho cesta pridáme čierne kakao a taktiež ho dobre spracujeme do cesta.
Obe hmoty zamotáme do fólie a dáme do chladničky aspoň na 30 min. 
Po odstátí cesta vyberieme z chladničky a najprv si pripravíme leopardie “škvrny”.
Väčšie tmavšie cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 0.5 cm a zo svetlejšieho urobíme valček s hrúbkou asi ako prst. Ten potom dáme na tmavšie cesto a zrolujeme ho. 
Túto rolku potom krájame na tenké krúžky, ktoré následne ukladáme na svetlé cesto ktoré sme taktiež rozvaľkali na hrúbku 0.5 cm. Valčekom pritlačíme a zľahka prejdeme po ceste, aby sa tmavé cesto dostalo do svetlého.
Hotové keksíky pečieme na plechu s papierom na 175C. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom

Leopardie keksíky - recept postup 1
Leopardie keksíky - recept postup 2

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (2 hlasy)
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.