reklama
Chutné koláčiky plnené orechmi.
Ingrediencie
250 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
125 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | mlieko |
Plnka: | ||
1 | kus | bielok |
80 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | mleté orechy |
štipka | škorica mletá | |
Ostatné: | ||
1 | kus | žĺtok |
1 | kus | bielok |
Postup
Múku, cukor a vanilkový cukor zmiešame, pridáme žĺtky a nakrájané maslo. Zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme 30 minút v chladničke.
Potom ho rozvaľkáme na tenko /3 mm/ a vykrajujeme kolieska s priemerom 7 cm, kraje potrieme bielkom, do stredu dáme malú kôpku plnky a stlačíme okraje k sebe tak, aby sme získali 3 cípy čiapočky.
Potrieme žĺtkom a pečieme na plechu s papierom na pečenie na 180°C, 8-12 minút. Horúce posypeme práškovým cukrom.
Plnka: bielok s cukrom vyšľaháme dotuha, primiešame orechy aj škoricu.
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty