reklama

Bezlepkový jablkový koláč s posýpkou

Pridal/a Beusiq dňa 07. 07. 2023 - 20:32 - Recepty Beusiq
Bezlepkový jablkový koláč s posýpkou, Recepty na koláče, Beusiq

Beusiq, Bezlepkový sypaný jablkový koláč


reklama

Rýchly, šťavnatý a veľmi chutný sypaný jablkový koláč s mrveničkou, vhodný (nie)len pre "bezlepkáčov" a ľudí s alergiou na mlieko. Teplý poteší na obed ako sladký nákyp a studený ako koláčik ku kávičke. 

Ingrediencie
1 kilogram jabká
3 kusy vajce
2 hrnčeky ryžová múka
  hrnček cukor
1 balík prášku do pečiva
1 polievková lyžica rozpustené ghee maslo
2 čajové lyžičky škorice
Postup

Jablká nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme škoricu. 

Pripravíme si mrveničku: Zmiešame múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme 2 až 3 vajcia, štipku soli a 1 PL rozpusteného ghee masla. Všetko spolu zmiešame na mrveničku - mala by mať konzistenciu ako jemne vlhká hlina. 

Dve tretiny mrveničky nasypeme na dno plechu. Na mrveničku dáme strúhané jablká a na vrch zvyšnú tretinu mrveničky. Na záver posypeme vrch ešte 1 až 2 ČL cukru, ktorý pri pečení skaramelizuje. 

Pečieme na 180°C asi 30 až 40 min. - záleží od rúry a výšky koláčika.

Doplňujúce poznámky

Tento recept funguje aj s klasickou pšeničnou múkou. 

Prípadne môžete časť ryžovej múky nahradiť ovsenou, pohánkovou, cirokovou alebo mandľovou múkou - k jablkám sa skvele chuťovo hodia. 

Namiesto ghee masla môžete použiť aj klasické maslo alebo rastlinný tuk na pečenie. Množstvo nie je potrebné meniť. 

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama